Hamasledares dotter vårdades i Tel Aviv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

 En dotter till ledaren för Hamas togs in för akutvård på ett israeliskt sjukhus efter att komplikationer uppstått vid en rutinoperation i Gaza.

Dottern till Ismail Haniya tillbringade en vecka på ett sjukhus i Tel Aviv, enligt två källor bekanta med fallet. Vilket av Haniyas 13 barn det gällde ville inte källorna kommentera, men fallet visar på en humanitär koordination mellan fienderna– bara veckor efter det att konflikten i Gaza lugnat ner sig.

Haniya leder Hamas på Gaza och fungerar som ställföreträdare för Khalid Mishal som lever i exil. En representant för israeliska myndigheter kunde inte kommentera fallet direkt, men sade att i de flesta fallen räcker det med att en palestinsk läkare begär att en patient förs över gränsen för akut behandling för att patienten ska tas emot. Det innebär att Haniya inte nödvändigtvis själv var inblandad i hanteringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.