Hamas bryter vapenvila med Israel

Publicerad
Uppdaterad
Tre människor dödades i ett nytt israeliskt angrepp mot Gazaremsan på fredagskvällen. Bland de dödade var ett femårigt barn. Hamas meddelar nu att organisationen bryter sin informella vapenvila med Israel.
Femåringen dödades under en israelisk räd mot staden Gaza, uppgav sjukhuskällor.
Sedan i torsdags har 14 palestinier dödats och mer än 40 skadats i israeliska attacker. Flera av dem var barn.
Israel har angripit Gaza upprepade gånger efter torsdagens attacker mot flera fordon i södra Israel då åtta israeler dödades.

Raketer mot Israel

Israel anklagade omedelbart den palestinska organisationen Folkets motståndskommittéer (PRC) för attackerna. PRC förnekar all inblandning i dem.
På fredagen avfyrade palestinsk milis raketer mot södra Israel och skadade två personer och Israel hotade med fortsatta angrepp.
– Vår politik är att utkräva ett mycket högt pris av alla som angriper oss och den politiken fullföljer vi, sade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu när han besökte skadade landsmän på ett sjukhus.

Säkerhetspoliser dödade

Fem egyptiska säkerhetspoliser har också dödats av Israel i jakten på de skyldiga. De egyptiska myndigheterna har lämnat en officiell protest till Israel med krav på en utredning av dödsfallen. Israel å sin sida anklagar Egypten för bristande kontroll över Sinaihalvön.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag