Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hamas bryter vapenvila med Israel

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Tre människor dödades i ett nytt israeliskt angrepp mot Gazaremsan på fredagskvällen. Bland de dödade var ett femårigt barn. Hamas meddelar nu att organisationen bryter sin informella vapenvila med Israel. 

Femåringen dödades under en israelisk räd mot staden Gaza, uppgav sjukhuskällor.

 Sedan i torsdags har 14 palestinier dödats och mer än 40 skadats i israeliska attacker. Flera av dem var barn.

 Israel har angripit Gaza upprepade gånger efter torsdagens attacker mot flera fordon i södra Israel då åtta israeler dödades.

Raketer mot Israel

 Israel anklagade omedelbart den palestinska organisationen Folkets motståndskommittéer (PRC) för attackerna. PRC förnekar all inblandning i dem.

 På fredagen avfyrade palestinsk milis raketer mot södra Israel och skadade två personer och Israel hotade med fortsatta angrepp.

 – Vår politik är att utkräva ett mycket högt pris av alla som angriper oss och den politiken fullföljer vi, sade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu när han besökte skadade landsmän på ett sjukhus.

Säkerhetspoliser dödade

 Fem egyptiska säkerhetspoliser har också dödats av Israel i jakten på de skyldiga. De egyptiska myndigheterna har lämnat en officiell protest till Israel med krav på en utredning av dödsfallen. Israel å sin sida anklagar Egypten för bristande kontroll över Sinaihalvön.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.