Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hamas bryter vapenvila med Israel

Tre människor dödades i ett nytt israeliskt angrepp mot Gazaremsan på fredagskvällen. Bland de dödade var ett femårigt barn. Hamas meddelar nu att organisationen bryter sin informella vapenvila med Israel.
Femåringen dödades under en israelisk räd mot staden Gaza, uppgav sjukhuskällor.
Sedan i torsdags har 14 palestinier dödats och mer än 40 skadats i israeliska attacker. Flera av dem var barn.
Israel har angripit Gaza upprepade gånger efter torsdagens attacker mot flera fordon i södra Israel då åtta israeler dödades.

Raketer mot Israel

Israel anklagade omedelbart den palestinska organisationen Folkets motståndskommittéer (PRC) för attackerna. PRC förnekar all inblandning i dem.
På fredagen avfyrade palestinsk milis raketer mot södra Israel och skadade två personer och Israel hotade med fortsatta angrepp.
– Vår politik är att utkräva ett mycket högt pris av alla som angriper oss och den politiken fullföljer vi, sade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu när han besökte skadade landsmän på ett sjukhus.

Säkerhetspoliser dödade

Fem egyptiska säkerhetspoliser har också dödats av Israel i jakten på de skyldiga. De egyptiska myndigheterna har lämnat en officiell protest till Israel med krav på en utredning av dödsfallen. Israel å sin sida anklagar Egypten för bristande kontroll över Sinaihalvön.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!