Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Häller ut skumpa - och blir utslängd

Här argumenterar SL:s styrelseordförande, det moderata landstingsrådet Christer G Wennerholm, upprört och högljutt med en ordningsvakt på Café Opera.
Expressen kan avslöja att han blev utslängd från kändiskrogen efter att han hällt ut champagne inne på vip-avdelningen.
Men Christer G Wennerholm vägrar att kommentera händelsen.
- Han kommenterar inte anonyma källor, säger Sebastian Tham, pressekreterare åt Christer G Wennerholm.

FAKTA

ANDRA POLITIKER I FESTSKANDALER


ANNA SJÖDIN
AVGICK
SSU:s ordförande greps i januari 2006 av polis efter ett bråk med vakterna på krogen Crazy Horse i Stockholm. Hon åtalades för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och förolämpning. Sjödin fälldes på samtliga åtalspunkter och dömdes till dagsböter och skadestånd. I december avgick hon som SSU-ledare.
ULRIKA SCHENSTRÖM
AVGICK
Fångades i oktober 2007 på bild när hon drack vin med en TV4-reporter på krogen Judit och Bertil i Stockholm. Medierna började snart ställa frågan om hon samma kväll hade jouransvar för kris­beredskapen i regeringen, vilket visade sig vara fallet. Schenström avgick till slut som Fredrik Reinfeldts statssekreterare.
S-RIKSDAGSMAN
SITTER KVAR
I decem­­ber 2009 hade Socialdemokraterna julfest. När alla skulle gå och lägga sig ville en S-ledamot festa vidare. Han ragglade svårt berusad - utan byxor - fram till en kvinnlig riksdagskollegas tjänste­rum och bankade hårt på hennes dörr. Partiet såg allvarligt på det inträffade, men gav honom en chans till.

Det var onsdagen den 7 september som Christer G Wennerholm (M), trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting och styrelseord- förande i SL, besökte nattklubben Café Opera i Stockholm.
Runt halv ett på natten befann han sig på kändiskrogens vip-avdelning vid uteserveringen - med en champagneflaska i högsta hugg.
Det var hur han hanterade champagneflaskan som gjorde att personalen fick upp ögonen för M-politikern.
- Han hällde ut champagne på bordet, berättar ett vittne för Expressen.

Släpades ut

När personalen gav honom en tillsägelse uppstod en diskussion, vilket slutade med att han ombads att lämna krogen.
Men Christer G Wennerholm vägrade att gå.
- De släpade ut honom i var sin arm. Men Wennerholm stretade emot och försökte ta sig loss. Det var verkligen ingen stilig sorti, säger en person som såg alltihop.

Skrek på dem

En vakt och en annan person ur personalen tog ut Wennerholm bakvägen till en utgång på sidan av byggnaden. Bilderna visar hur Wennerholm där fortsatte att argumentera upprört och högljutt med personalen.
- Wennerholm skrek på dem. Han höll på i säkert en halvtimme. Till slut orkade de inte mer och vände honom bara ryggen, säger ett vittne som fotograferade händelsen.
Bilderna är tagna vid kvart över ett på natten.
Expressen har i mer än en vecka försökt nå Wennerholm, både via telefonsamtal, sms och mejl, för att få en kommentar till händelsen. Vid ett flertal tillfällen har vi förklarat för hans pressekreterare vad bilderna föreställer och vad vittnena på plats har berättat.
Men landstingsrådets pressekreterare Sebastian Tham har hela tiden krävt att få bilderna på mejl - trots att Expressen flera gånger erbjudit ett möte för att Wennerholm ska få titta på bilderna innan han kommenterar uppgifterna.
- Vår kommentar är att vi inte kommenterar bilder vi inte har sett, säger Sebastian Tham till slut.
Wennerholm väljer att fortsätta vara tyst om bilderna.
I dag publicerade Expressen bilderna. Christer G Wennerholm har väl ha sett dem och sett att det är han som fotats?
- Ja, men han kommenterar inte anonyma källor.
Innerbär det att oavsett vilken ofördelaktig situation han som politiker än hamnar i, och fotas i, så kommenterar han inte uppgifterna om han inte vet vem som gett uppgifterna?
- Ja.

"Vill inte spekulera"

Expressen visade för en vecka sedan en av bilderna på Wennerholm för stats­minister Fredrik Reinfeldt.
Moderatledaren säger att man först måste utreda vad som skett - sedan kan man "hantera förtroendefrågan".
- Nu var inte jag där och jag vet inte exakt vad som har skett, så jag vill inte spekulera kring det. Vi har sätt att hantera förtroendefrågan i vårt parti, men det måste utgå från att man kan klarlägga vad som har skett, säger Fredrik Reinfeldt till Expressen.
Christer G Wennerholm är känd för att vara en politiker som ofta syns ute i vimlet. Nyligen framkom det att han hade lämnat ett viktigt möte i förtid för att i stället gå på ett mingel.
Han var också en av de moderater som misstänktes för valfusk i partiets interna provval i början av 2010. Dessutom har det rapporterats att han utan upphandling gett ett SL-uppdrag värt en halv miljon till en nära vän.