Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Halleluja, vilket X2000-tåg

Stephan Fasth bokade 563 platser på X2000 för att ta sig till Jesusmanifestationen i Stockholm. Foto: Jakob Kindesjö
Pingsvännen Stephan Fasth bokade ett eget X2000-tåg för att ta sig till Stockholm. Nu söker han efter passagerare till sitt Jesuståg.
- Alla som vill proklamera Jesus får åka med, säger han till Linkoping.expressen.se
Linköpingsbon och pingstvännen Stephan Fasth, 68, ska åka till Jesusmanifestationen i Stockholm den 3 maj. Arrangemanget ska samla alla församlingar i Sverige som tror på Gud.
- Det är ingen vanlig religiös sammankomst. Alla som kan stå och säga att Jesus är Guds son är välkomna dit, säger han.

563 sittplatser

För att få med sig så många som möjligt har han bokat upp två X2000-tågsätt på totalt tolv vagnar. Biljettpriset hamnade på 159 000 kronor för hela tåget.
- Jag ringde upp och frågade SJ. Det var inga problem, så nu har jag bokat 563 sittplatser. Man är väl lite galen, säger han.
Nu gäller det bara att hitta resenärer som är religiösa och vill vara med och dela på biljettkostnaden.
- Vi vill inte ha med några semesterresenärer utan de ska vara med för att delta i manifestationen. Drömmen vore att få med sig en gospelkör ombord.
Hade det inte funkat bra att åka buss?
- Jag har inget emot bussar, men jag ville göra något för miljön. Sedan har vi funktionshindrade med oss och så är det roligare att åka tåg.

Stannar i Karlberg

Hittills har cirka 300 personer bokat in sig på tåget. Tåget kommer att göra stopp i Mjölby, Linköping, Norrköping och Vagnhärad. Slutstation blir Karlberg i Stockholm.
- Det kan bli problem om man släpper av 500 virriga östgötar på T-centralen, så nu har jag fått till att vi stannar i Karlberg istället. Det ligger bara fem minuter ifrån pingstkyrkan där manifestationen kommer att hålla till, säger han.