Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hallå där.. Jan Paul Strid - vinnare av Cnattingiuspriset

Jan Paul Strid, professor och språkforskare vid Linköpings universitet, som är mottagare av årets Cnattingiuspris. Priset går årligen till en forskare eller museiman som forskat och arbetat med östgötsk historia, konst och kulturmiljövård.

FAKTA

Du har kommit till en av de tio nya lokala sajterna på Expressen.
se.
Här rapporterar vi om senaste nytt i staden och blandar det med spännande bloggar, lokal radio och en rad spännande mobila tjänster.
Här till vänster kan du välja den stad som bäst passar dig.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på lokalt@expressen.
se

Jan Paul Strid hedrades med årets Cnattingiuspris.
Grattis! Hur känns det? - Tack. Det känns lite överraskande, men det är alltid roligt med lite uppskattning. Jag visste om att priset fanns men jag har aldrig förknippat det med mig själv. Varför tror du att styrelsen för Östergötlands länsmuseum gav priset till just dig? - Jag tror att det beror på att jag rest runt och föreläst mycket om språkhistoria och dialekter. Jag har även ett program i lokalradion, P4 Jönköping, där jag pratar om just språkhistoria och det har visat sig att det är många som uppskattar det. Vad ska du göra med prissumman på 5 000 kronor? - Jag bor i villa så det finns många hål att fylla. Det är ju inte så våldsamt mycket pengar. Det här är mer ett ärofyllt pris. Bengt Cnattingius var en mycket framstående kulturminnesvårdare så jag känner mig mycket hedrad över att få priset. Prisceremonin hålls nu i eftermiddag på länsmuseeti Linköping. Hur ska du fira i kväll? - Det blir väl en lite högtidligare middag - inget stort. Jag känner mig lite nästan lite förlägen över att ha fått priset. Vad händer härnäst för din del? - Jag håller sedan tre år tillbaka på med ett lokalt projekt som heter Tindra - ett multimediaprojekt som behandlar det historiska kulturlandskap som tidigare var övningsfält för Linköpings garnison. Med projektet vill jag visa hur multimediell visualisering kan utnyttjas för sprida kunskap till folk på ett sätt som gör att den blir lätt att ta till sig. Det hela kommer att resultera i en CD-skiva, men den är inte riktigt klar ännu.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!