Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Håll ut i kylan – snart kommer solen tillbaka

VAD LÄNGTAR DU EFTER ATT GÖRA I VÄRMEN?Linda Pimmeshofer, 36, säljare, Täby, med barnen Bianca, 4, och Dante, 6: "Vi vill bada och sitta och grilla sent på kvällen utan att man fryser ihjäl. Vi saknar att hänga på stranden, värmen är efterlängtad."
Foto: Izabelle Nordfjell
Alexander Iliev, 26, jurist, Stockholm: "Jag vill bada och när värmen kommer blir det förhoppningsvis varmt i vattnet."Karl-Oscar Rådström, 26, nyut- examinerad, Stockholm:"Grilla. Jag vill fortsätta att grilla ute när det blir varmare."Stine Östrem, 25, handläggare, Sundbyberg:"Jag längtar efter att sitta ute i lite mindre kläder. Jag vill njuta mer, nu fryser jag."Ida Meling, 29, ekonom, Stockholm: "Det jag längtar efter mest är att bada och sitta ute på balkongen i värmen."
Foto: Izabelle Nordfjell
Gunnar Helgesson, 48, musikförläggare, Vallentuna:"Jag har semester nästa vecka så jag hoppas att värmen kommer då. Då blir jag nöjd."Micke Hellquist, 53, säljkonsult, Brottby:"Jag vill sola. och äta mjukglass på stranden."
Foto: Izabelle Nordfjell

Just nu är vädret ostadigt och temperaturerna under det normala för årstiden.

Men håll ut, semesterfirare. I början på nästa vecka är värmen tillbaka. Bäst blir det i Norrland.

- Där kan det bli över 20 grader, säger Solbjørg Apeland, meteorolog på Storm.

Midsommar blev en kylig historia för många och trots att vi snart vänder blad i kalendern till juli månad så har sommarvärmen inte velat infinna sig. Även framöver väntar ostadigt väder, men temperaturerna går upp, och i början av nästa vecka kan vi vänta oss plusgrader normala för årstiden. Bäst är prognosen för måndag och tisdag:

- I Norrland blir det längre perioder med sol och temperaturerna ligger på 20 grader eller mer, säger Solbjørg Apeland.

20 grader på tisdag

Även i Svealand väntas temperaturen stiga gradvis, men exakt hur varmt det blir är ännu svårt att säga.

- Det ligger ett svagt lågtrycksområde över Svealand och Götaland just nu och det flyttar sig lite varje dag. Men blir det sol och uppehåll kan det bli 20 grader på tisdag.

Risk för regn i Götaland

Störst är regnrisken i Götaland, men här har man kunnat glädjas åt de högsta temperaturerna de senaste dagarna.

- Lågtrycksaktiviteten påverkar de sydligare delarna av Sverige mest. Men i början av nästa vecka är temperaturerna kring det normala i hela Sverige.

Hur länge värmen i början av nästa vecka stannar är ännu svårt att sia om:

- Efter tisdag är prognosen osäker. Kanske kommer vi att bli påverkade av ett lågtryck från väst som går in över Norge först. Men det är just nu svårt att säga hur det kommer att placera sig - om det går in över norra eller södra delen av Skandinavien.

DÅ KOMMER VÄRMEN IGEN

GÖTALAND

Här är temperaturerna redan någorlunda normala, men det kan bli ett par grader varmare.

Ostadigt med solchanser. Här är risken för regn störst.


SVEALAND

Temperaturen ökar gradvis under veckan till det för årstiden normala.

Ett svagt lågtrycksområde gör det svårt att svara på exakt hur varmt det blir. Men blir det sol och uppehåll kan vi förvänta oss 20 grader.

Solchanser på många håll, men också risk för nederbörd.


NORRLAND

Får bäst väder.

Just nu är temperaturen under det normala.

Men under måndag och tisdag väntas längre perioder av sol och temperaturer på 20 grader eller mer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.