Häktade 27-åringen erkänner: Styckade kroppen i tre delar

Foto: EXPRESSEN

Den 27-årige Köpingsbon nekade i flera förhör.

Men till sist erkände han:

Han knivhögg sitt offer till döds i en bil och körde honom till en ensligt belägen gård där han styckade kroppen i tre delar och grävde ner den.

Detta enligt uppgifter till VLT och Aftonbladet.

Sammanställning av BRÅ:s senaste rapportLördagen den 21 december meddelade polisen att man utredde ett grovt brott i Köping. En lägenhet och en garagelänga i Köping spärrades av, och en 27-årig man och en 28-årig kvinna greps och anhölls för människorov.

På måndagen ändrades brottsmisstankarna till mord, alternativt medhjälp till mord. Offret är enligt uppgift till Expressen en man i 30-årsåldern som varit försvunnen sedan den 18 december. 

Vid häktningsförhandlingen på julafton stod det klart att mannen erkände att han tagit den andre mannens liv. Kvinnan nekade. 

Båda häktades: han för mord, hon för medhjälp.

Blodiga tillhyggen i bilen

Enligt uppgifter till Aftonbladet och VLT ska mannen i 30-årsåldern dagen han försvann, den 18 december, ha åkt bil tillsammans med de nu misstänkta. 

Enligt VLT gjordes bilturen i kvinnans bil med henne som förare och den 27-årige mannen i baksätet. När mannen inte kom hem kontaktade hans anhöriga polisen, som på lördagen skickade ut en patrull till kvinnans bostad.

En undersökning av lägenheten gjordes, och där hittades den försvunne mannens tillhörigheter med blodspår, enligt Aftonbladets uppgifter. I deras bil hittades senare stora mängder blod och blodiga tillhyggen.

I de första förhören nekade både mannen och kvinnan till brott, och polisen hade ingen framgång i sökandet efter den försvunne. Men på måndagen nådde man ett genombrott.

Erkänner: Styckade kroppen

Då berättade den 27-årige mannen inte bara att han dödat mannen i 30-årsåldern, utan också hur han gått tillväga och var han gömt kroppen, rapporterar Aftonbladet.

Han sade till polisen att han hade knivhuggit offret till döds i bilen, enligt tidningens uppgifter. Enligt uppgift till VLT ska en dispyt ha utbrutit i bilen, varpå 27-åringen knivhögg den andre mannen bakifrån i nacken och halsen.

Enligt VLT var kvinnan troligen inte delaktig när kroppen gömdes. Polisen hittade kroppen på den plats mannen hade angett.

Tidningens uppgifter har inte bekräftats av polis eller åklagare.

Sammanställning av BRÅ:s senaste rapport.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.