Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Häktade 20-åringen misstänks för fler brott

18-åriga kvinnan har erkänt misshandel
Den 20-åriga kvinnan har erkänt att hon misshandlat Tove och gjort sig av med kroppen. Även en 18-årig kvinna misstänks för mordet.
Polisen på plats där Tove hittades död.
Foto: SVEN LINDWALL

Den 20-åriga kvinnan som sitter häktat misstänkt för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda misstänks i april 2021 ha tänt eld på sin expojkväns dörr, rapporterar P4 Jönköping.

Utredningen las ner – men har nu öppnats igen, enligt kanalen.

Den 20-åriga kvinnan, en av dem som misstänks för att mordet på Tove, har delgivits misstanke om skadegörelse, enligt P4 Jönköping. 

Det var strax innan klockan 01.30 den 7 april 2021 som någon tände eld på en lägenhetsdörr i centrala Vetlanda med hjälp av tändkuber. Där bodde en man i 20-årsåldern som vaknade av brandlarmet och lyckades släcka elden med hjälp av en kudde, rapporterar P4 Jönköping. 

Han ska tidigare haft en relation med den 20-åriga kvinnan. Ex-pojkvännen har efter händelsen flyttat till en annan stad. 

Händelsen rubricerades som mordbrand, men utredningen las ner. Först efter att hon misstänkts för mordet började polisen misstänka att 20-åringen även låg bakom branden våren 2021, enligt kanalen. 

Brottsrubriceringen är nu skadegörelse. 

Hon misstänks för ytterligare ett fall av skadegörelse, men vad för händelse det rör sig om är inte känt.

Advokat Clea Sangborn, som företräder 20-åringen, vill inte säga något om de nya misstankarna. 

– Det pågår en förundersökning och jag kan inte lämna några kommentarer, säger hon.

Erkände misshandel

Två kvinnor misstänks för mordet på Tove. Tidigare har båda kvinnorna nekat, men inför en häktningsförhandling i januari erkände den 20-åriga kvinnan att hon misshandlat Tove och gjort sig av med kroppen.

Den 18-åriga kvinnans advokat ville vid tillfället inte gå in på om den 18-åriga kvinnan erkänt något brott. Åklagare Adam Rullman ville inte heller gå in på vad hennes inställning till misstankarna är.

– Det jag kan säga är att 18-åringen har lämnat uppgifter i förhör som har varit av betydelse för utredningen och fört den framåt, sa han då till Expressen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.