Hemma i Piteå. Foto: Jens Bäckström/Eurobild
Hemma i Piteå. Foto: Jens Bäckström/Eurobild

Håkan tillbaka efter 15 år som försvunnen

Publicerad
Uppdaterad
Håkan Johansson från Piteå försvann mystiskt, 31 år gammal.
Nu - 15 år senare - är han hemma igen.
- Det känns verkligen fantastiskt, säger hans syster till Piteå-Tidningen.
Den i dag 46-årige Håkan Johansson försvann från Sverige den 19 oktober 1993, då han sågs springande på Arlanda flygplats. Johansson var vid försvinnandet misstänkt för grov förskingring. En brottsmisstanke som preskriberades 2003.
Sedan dess ha familjen letat förtvivlat. Polisen efterlyste honom internationellt, utan resultat.
Men nu har Håkan Johansson återvänt hem.
- Jo, Håkan har kommit hem, men vi vill inte prata om det, vi ser det som en familjeangelägenhet, säger Håkan Johanssons pappa Bengt Johansson till Expressen.se.
Under alla år har Håkan Johansson levt i USA.
- Jag vill inte närmare precisera var han befunnit sig, säger systern till Piteå-Tidningen.
- För en tid sedan fick vi indikationer på att han levde och var på väg hem. Mera än så vill jag inte säga.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag