Foto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Håkan Juholt: "Vi är kulbo"

Publicerad
Uppdaterad
Håkan Juholt har debuterat som partiledare för Socialdemokraterna.
I TV4 Nyhetsmorgon på söndagen avslöjade han flera detaljer om sitt privatliv.
I intervjun berättar Juholt om förhållandet med sina söner, varför han tog bort sin profil på Facebook och om relationen med flickvännen Åsa Lindgren.
- När vi är tillsammans har vi kul, så jag beskriver mig som kulbo med Åsa, säger Håkan Juholt.
På lördagen höll Håkan Juholt sitt installationstal som ny partiledare för Socialdemokraterna. För de allra flesta är Juholt än så länge relativt okänd som politiker. Men i en intervju i TV4 Nyhetsmorgon på söndagen ger han en mer privat bild av sig själv.
Juholt berättar bland annat om sitt förhållande till sina tonårssöner och flickvännen Åsa Lindgren.
- Jag lever i Oskarshamn med två tonårssöner. Vi kallar oss ”tre amigos”. Vi har hängt ihop tillsammans sedan jag separerade för ett antal år sedan, säger Håkan Juholt i TV4 Nyhetsmorgon.

Innovation i språket

År 2005 träffade han sin nuvarande flickvän Åsa Lindgren. Medan han själv delar sin tid mellan Oskarshamn, Stockholm och jobbresor bor Åsa i Stockholm.
- Vi tillsammans har kommit på att vi är kulbo. När vi träffas har vi kul så jag beskriver mig som kulbo med Åsa. Det är en innovation i svenska språket, säger Juholt.

"Det rasslade till"

Innan Juholt mötte kärleken var han en inbiten singel som hade börjat tvivla på om han skulle träffa någon. Då fick han tipset att anmäla sig på en dejtingsajt, vilket han gjorde.
- Det rasslade till och jag fick en himla massa inkommande. Det var ett bra sätt att lära känna varandra. När grabbarna hade somnat skrev vi mejl till varandra, säger Juholt till TV4 Nyhetsmorgon. 

Tycker om att pussas

Sedan Håkan Juholt blev partiledarkandidat på allvar har han raderat sin profil på Facebook avslöjar han i intervjun.
- Jag blir en helt annan offentlig person nu. Men jag tycker om att pussa på Åsa och att vi tycker om att fotografera när vi gör det på en romantisk restaurang och skickar det till vänner och bekanta, det tycker jag bara är mjukt och fint.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag