Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Håkan Juholt: "Vi är kulbo"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Christian Örnberg

Håkan Juholt har debuterat som partiledare för Socialdemokraterna. 

I TV4 Nyhetsmorgon på söndagen avslöjade han flera detaljer om sitt privatliv. 

I intervjun berättar Juholt om förhållandet med sina söner, varför han tog bort sin profil på Facebook och om relationen med flickvännen Åsa Lindgren. 

- När vi är tillsammans har vi kul, så jag beskriver mig som kulbo med Åsa, säger Håkan Juholt.

På lördagen höll Håkan Juholt sitt installationstal som ny partiledare för Socialdemokraterna. För de allra flesta är Juholt än så länge relativt okänd som politiker. Men i en intervju i TV4 Nyhetsmorgon på söndagen ger han en mer privat bild av sig själv. 

 Juholt berättar bland annat om sitt förhållande till sina tonårssöner och flickvännen Åsa Lindgren. 

 - Jag lever i Oskarshamn med två tonårssöner. Vi kallar oss ”tre amigos”. Vi har hängt ihop tillsammans sedan jag separerade för ett antal år sedan, säger Håkan Juholt i TV4 Nyhetsmorgon. 

Innovation i språket

 År 2005 träffade han sin nuvarande flickvän Åsa Lindgren. Medan han själv delar sin tid mellan Oskarshamn, Stockholm och jobbresor bor Åsa i Stockholm. 

 - Vi tillsammans har kommit på att vi är kulbo. När vi träffas har vi kul så jag beskriver mig som kulbo med Åsa. Det är en innovation i svenska språket, säger Juholt. 

"Det rasslade till"

 Innan Juholt mötte kärleken var han en inbiten singel som hade börjat tvivla på om han skulle träffa någon. Då fick han tipset att anmäla sig på en dejtingsajt, vilket han gjorde. 

 - Det rasslade till och jag fick en himla massa inkommande. Det var ett bra sätt att lära känna varandra. När grabbarna hade somnat skrev vi mejl till varandra, säger Juholt till TV4 Nyhetsmorgon.  

Tycker om att pussas

 Sedan Håkan Juholt blev partiledarkandidat på allvar har han raderat sin profil på Facebook avslöjar han i intervjun. 

 - Jag blir en helt annan offentlig person nu. Men jag tycker om att pussa på Åsa och att vi tycker om att fotografera när vi gör det på en romantisk restaurang och skickar det till vänner och bekanta, det tycker jag bara är mjukt och fint.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.