Håkan Juholt har under dagen varit med kungafamiljen. Foto: Kungahuset.se
Håkan Juholt har under dagen varit med kungafamiljen.  Foto: Kungahuset.se

Håkan Juholt (S) om sms-sågningen

Publicerad
Uppdaterad
Håkan Juholt sågas rejält internt - enligt ett sms som Expressen tagit del av.
Men S-ledaren vill inte kommentera angreppet inifrån partistyrelsen.
- Jag kan säga så här att jag recenserar inte ledamöter inom det socialdemokratiska partiets styrelse, säger Juholt till Expressen.se.
Anders Johansson – kommunalråd i Sigtuna och ledamot i partistyrelsen – är kritisk mot partiledaren Håkan Juholt efter hans medverkan i Ekots lördagsintervju.
Och nu är hans skarpa kritik öppen för alla att se.
Expressen kan i dag avslöja sms:et som Johansson skickade till ett antal partikamrater. I sms:et skriver Anders Johansson att intervjun var "så jävla illa" och:
"Jag tycker inte detta är värdigt mitt fina parti och vet inte om jag vill vara en del av förfallet."
Från S-ledningen har det under tisdagen varit tyst om angreppet. Juholt valde tidigare under tisdagen att fortsätta att neka att kommenterar. Till sist, senare på dagen, väljer att han kommentera, eller icke-kommentera:
- Jag kan säga så här att jag recenserar inte ledamöter inom det socialdemokratiska partiets styrelse och därför kommenterar jag inte det här, säger Håkan Juholt. Foto: Suvad Mrkonjic

"Suttit med kungafamiljen"

Håkan Juholts pressekreterare har tidigare under dagen hänvisat alla frågor till Nils Vikmång, förste ombudsmannen i Stockholms län. Varför är helt oklart - också för Vikmång själv.
– Det är Anders Johansson som har skrivit ett sms som han har skickat till ett antal personer där han framfört sina synpunkter, det får stå för honom, säger Vikmång till Expressen.se.
På frågan varför frågorna hänvisas till Nils Vikmång svarar Håkan Juholt:
- Det som har hänt de senaste timmarna vet jag inget om. Jag har suttit med kungafamiljen och då har man inte mobiltelefonen påslagen.
Vet du vem Nils Vikmång är?
- Självklart vet jag vem Nils Vikmång är, säger han med ett skratt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag