Här kommer Håkan Juholt till hemmet i Oskarshamn. Foto: Karl Nilsson
Här kommer Håkan Juholt till hemmet i Oskarshamn.  Foto: Karl Nilsson

Håkan Juholt hemma - ska vila upp sig

Publicerad
Uppdaterad
En sammanbiten Håkan Juholt kom på fredagskvällen hem till Oskarshamn.
S-ledaren ville inte svara på frågor om dagens krismöte, utan konstaterade bara:
- Nu ska jag gå in och laga mig ett mål mat, sa han.
Efter det två dagar långa krismötet med Socialdemokraternas verkställande utskott kom partisekreteraren Carin Jämtin ner och meddelade att Håkan Juholt åkt hem till Oskarshamn för att vila upp sig.
Vid halv nio-tiden på fredagskvällen kom en trött och ansträngd Håkan Juholt hem.

"Laga mat"

Han mötte flera journalister i Oskarshamn men ville inte svara på några frågor om hur han kände sig eller vad han tänkte om mötet.
På frågan om vad han ska göra härnäst svarade S-ledaren kort:
- Nu ska jag gå in och laga mig ett mål mat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag