Håkan Juholt blir hotellägare i Spanien

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Håkan Juholt och Tommy Waidelich har blivit hotellägare i Spanien.
Foto: Nils Petter Nilsson
Hotellet de köpt ligger i Spanien, på Costa Blanca.
Foto: Colourbox

De hade hoppats bli statsminister och finansminister i en regering.

Nu planerar Håkan Juholt och Tommy Waidelich för yogakurser i solnedgång.

Sosseduon har blivit hotellägare på spanska solkusten - med inriktning på hälsoresor.

– Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger den före detta S-ledaren till Östra Småland och tillägger:

– Jag ser mig som en John Cleese i Fawlty Towers.

Från ute i kylan till solsken i blick.

Det är två nöjda före detta socialdemokratiska toppolitiker som ler på selfien i tidningen Östra Småland, som först berättade om duons hotellprojekt.

– Jag tänker inte odla mustasch och bli en Manuel, säger den tidigare finansministerkandidaten Tommy Waidelich, en av Håkan Juholts närmaste män under tiden som partiledare.

Juholt ledde Socialdemokraterna 2011-2012 och avgick efter endast tio månader på posten. Han lämnade riksdagen hösten 2016.

Håkan Juholt och Tommy Waidelich i riksdagen.
Foto: Sven Lindwall

Hotellanläggningen ligger ett hundratal meter från havet i Fustera nära Costa Blanca, är ungefär 500 kvadratmeter stort och ska byggas om för att hysa hälsoresor, konferenser och turister.

En fotbollsplan framför byggnaden ska grävas ur och bli pool.

Håkan Juholt: "Hoppats bli statsminister och finansminister"

På takterrassen planeras för yogakurser i solnedgång.

– Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell, säger Håkan Juholt till Östra Småland och tillägger att han inte ser sig själv jobba i baren, i det närmaste i alla fall.

Inte så länge han är ambassadör på Island, ett jobb den förre S-ledaren tilldelades av regeringen för en vecka sedan.

– Det blir inte jag som står där och blandar drinkar. Men jag kommer inte att arbeta operativt. Jag var inställd på det, men nu kommer jag inte att kunna göra det. Nu tänker jag ge Island 100 procent, menar Håkan Juholt.

Hur mycket kompanjonerna har betalat för anläggningen vill de inte avslöja, men det är ett "mångmiljonprojekt" och enligt Tommy Waidelich är Håkan Juholt en riktig idéspruta.

Solsken i blick.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.