Göran Hägglund blir intervjuad i SVT:s "Hubinette."
Göran Hägglund blir intervjuad i SVT:s "Hubinette."

Hägglund: Jag vill ha revansch

Publicerad
Uppdaterad
Nästan hälften av Kristdemokraternas lokala föreningsordföranden vill att Göran Hägglund avgår - eller vill inte uttala något stöd för honom.
Själv har partiledaren inga planer på att sluta.
- Jag vill ha revansch. Jag vill se till att leda Kristdemokraterna till nya segrar i valrörelsen, säger han i SVT:s "Hübinette".
Bara lite mer än hälften av partiets lokala företrädare, 56,5 procent, vill att Hägglund stannar kvar på partiledarposten. 28 procent vill att han avgår och 15,6 procent svarar "vet ej". Det visar en undersökning som SVT har gjort.
Totalt har 188 av 278 lokala distriktsordföranden besvarat enkäten.
Tvärtemot undersökningen upplever Hägglund att det finns ett starkt stöd för honom i partiet.
– När vi väljer partiledare på våra riksting finns det många människor som tycker att jag är den bästa personen att leda partiet, säger han i SVT:s "Hübinette".

Presterade sämre

Hägglund tror att de låga siffrorna beror på att partiet presterade sämre än väntat i valet, och att det finns medlemmar som vill ha en annan politisk inriktning.
Han menar att det är omöjligt att klara sig undan kritik.
– Är man i politiken länge vet man att den som inte gör något kanske kan klara sig undan kritik. Den som gör något får alltid kritik. Men det är klart att det är oändligt mycket roligare om alla gemensamt gör vågen, säger han.

Riksting i januari

Trots att partiet ligger under fyraprocentsspärren i många mätningar hoppas han sitta kvar efter rikstinget i januari.
– Jag är taggad. Jag vill ha revansch. Jag vill se till att leda Kristdemokraterna till nya segrar i valrörelsen framöver. Det är det som jag brinner för.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag