Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hägglund: Jag vill ha revansch

Göran Hägglund blir intervjuad i SVT:s "Hubinette."
Nästan hälften av Kristdemokraternas lokala föreningsordföranden vill att Göran Hägglund avgår - eller vill inte uttala något stöd för honom.
Själv har partiledaren inga planer på att sluta.
- Jag vill ha revansch. Jag vill se till att leda Kristdemokraterna till nya segrar i valrörelsen, säger han i SVT:s "Hübinette".
Tycker du att Göran Hägglund borde avgå?
Bara lite mer än hälften av partiets lokala företrädare, 56,5 procent, vill att Hägglund stannar kvar på partiledarposten. 28 procent vill att han avgår och 15,6 procent svarar "vet ej". Det visar en undersökning som SVT har gjort.
Totalt har 188 av 278 lokala distriktsordföranden besvarat enkäten.
Tvärtemot undersökningen upplever Hägglund att det finns ett starkt stöd för honom i partiet.
– När vi väljer partiledare på våra riksting finns det många människor som tycker att jag är den bästa personen att leda partiet, säger han i SVT:s "Hübinette".

Presterade sämre

Hägglund tror att de låga siffrorna beror på att partiet presterade sämre än väntat i valet, och att det finns medlemmar som vill ha en annan politisk inriktning.
Han menar att det är omöjligt att klara sig undan kritik.
– Är man i politiken länge vet man att den som inte gör något kanske kan klara sig undan kritik. Den som gör något får alltid kritik. Men det är klart att det är oändligt mycket roligare om alla gemensamt gör vågen, säger han.

Riksting i januari

Trots att partiet ligger under fyraprocentsspärren i många mätningar hoppas han sitta kvar efter rikstinget i januari.
– Jag är taggad. Jag vill ha revansch. Jag vill se till att leda Kristdemokraterna till nya segrar i valrörelsen framöver. Det är det som jag brinner för.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!