Göran Hägglund (tv) eller Mats Odell (th)? Det ska avgöras på lördagen. I mitten Maria Larsson. Foto: Olle Sporrong
Göran Hägglund (tv) eller Mats Odell (th)? Det ska avgöras på lördagen. I mitten Maria Larsson. Foto: Olle Sporrong

Hägglund eller Odell - i dag avgörs det

Publicerad
Uppdaterad
Västerås. Göran Hägglund - eller utmanaren Mats Odell.
I dag står partiledarslaget i KD.
Odell är djupt oroad för väljarstödet rasat under Hägglund.
- Kan vi inte vända detta har vi en mycket allvarlig kris.
Här kan du se SVT:s sändning från rikstinget.
Mats Odell reser sig och ger Göran Hägglund en stående ­ovation.
Partiledaren har just hållit tal för över tusen kristdemokrater på partiets kommun- och landstingsdagar i Västerås. I dag går mötet över i KD:s riksting.
Och Odell reser sig igen - för att få bort Hägglund som parti­ledare.

Partiet tappar väljare

- Vi har haft en lång utförslöpa vad gäller medlemsutveckling, opinionssiffror och valresultat. Vi ligger under 4-procentsspärren. Därför har jag stått upp och utmanat min gode vän Göran Hägglund, annars hade jag aldrig haft en tanke på det, säger Mats Odell.
Göran Hägglund menar i stället att den interna striden fått partiet att tappa stöd.
- Vi måste få ett avslut på det här. Vi kan inte efter den här helgen fortsätta att diskutera internt när människor utanför partiet väntar på svar på viktiga frågor, säger Hägglund.
På lördagseftermiddagen avgör 287 ombud vem av dem som ska styra KD.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag