Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hagens hemliga möten – före fruns försvinnande

Tom Hagens advokat Svein Holden om frisläppandet.
Tom Hagen misstänks för mord eller medhjälp till mord på sin fru Anne-Elisabeth Hagen, som varit försvunnen sedan 1,5 år tillbaka.Foto: TORBJØRN OLSEN / EPA TT NYHETSBYRÅN
Stora polisinsatser kring parets bostad i veckan.Foto: TORE MEEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Stora polisinsatser kring parets bostad i veckan.Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Miljardären Tom Hagen hade minst tio möten med den man i 30-årsåldern som, likt Hagen själv, misstänks för inblandning i mord på Anne-Elisabeth Hagen. 

Och alla skedde innan hustruns försvinnande, skriver NRK

Efter att utredningen länge stått still kom plötsligt stora vändningar gällande det misstänkta mordet på miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen i Norge.

Hennes make greps misstänkt för mord eller medhjälp till mord – och inom två dagar greps ytterligare en person, en man i 30-årsåldern. De båda släpptes dock några dagar senare, men misstankarna mot dem kvarstår. 

Nu skriver norska medier att den yngre funnits med på polisens radar under en lång tid – trots att gripandet skedde efter ett och ett halvt år efter Anne-Elisabeth Hagens försvinnande. Mannen kallades in som vittne tidigt i utredningen, enligt NRK. 

Anne-Elisabeth Hagen försvann hösten 2018 och länge var polisens huvudteori att hon kidnappats. Maken uppgav att han hade fått kontakt med kidnapparna som begärt stora summor i kryptovaluta mot Anne-Elisabeths liv. 

Anne-Elisabeth Hagen försvann i oktober 2018.Foto: PRIVAT/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Polisen utreder hennes försvinnande som mord.Foto: PRIVAT/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Mötena handlade om kryptovalutor

I dag är situationen en annan: Miljardären misstänks för att ha iscensatt hela kidnappningen och själv ha varit delaktig i det befarade mordet på hustrun Anne-Elisabeth. 

Minst tio gånger ska miljardären och den yngre misstänkta ha träffats, enligt dokument som NRK tagit del av. Mötena ska ha handlat om just kryptovalutor – som varit en central del i den påstådda kidnappningen. Enligt NRK var mötena affärsrelaterade och skedde på Hagens kontor. 

Båda nekar till att de ska vara inblandade i försvinnandet eller det eventuella mordet på Anne-Elisabeth. Makens advokat berättar att han blev mycket överraskad när han, genom medier, fick reda på att den yngre gripits. På NRK:s fråga om vad miljardären har för relation till mannen svarar Hagens advokat:

– Han säger att han åtminstone inte har en sådan koppling till honom som polisen tror. 

Den andra mannens advokat uppger att han tycker att brottsmisstanken är ”absurd”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.