Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hagen-barnens spända möte med poliserna

Anne-Elisabeth Hagen försvann i slutet av oktober 2018.Foto: PRIVAT/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Polisinspektör Tommy Brøske under en pressträff. Under torsdagen hade polisen ett möte med paret Hagens barn.Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Tom Hagen är huvudmisstänkt för att ha låtit mörda sin hustru, Anne-Elisabeth Hagen.Foto: TORBJORN OLSEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Under torsdagen satt mordmisstänkte miljardären Tom Hagens barn i möte med polisutredarna. 

De informerades om förundersökningen – och vägrar köpa polisens misstankar om att pappan har låtit mörda deras mamma, Anne-Elisabeth Hagen.   

– Vi litar fortfarande inte på polisen i deras utredning med Tom Hagen som misstänkt, säger Ståle Kihle, barnens målsägandebiträde, till VG

För första gången sedan april bjöd polisen in Tom Hagens och Anne-Elisabeth Hagens gemensamma barn till ett informationsmöte i den svällande mordutredningen mot deras pappa, rapporterar VG. 

Mötet ägde rum i en lokal på polisstationen i Lørenskog under torsdagsförmiddagen och förutsättningarna kunde ha varit bättre. 

Barnen har tidigare uttryckt att de är övertygade om att deras pappa inte låtit mörda deras mamma – och att de inte litar på polisen. 

Barnen vägrar att låta sig förhöras av polisen

I en gest av förtroende presenterade centrala utredare under mötet information om utredningen, olika hypoteser, mål och vilka resurser som läggs på ärendet, rapporterar VG. 

Mötet ändrade inte barnens inställning. 

– Vi litar fortfarande inte på polisen i deras utredning med Tom Hagen som misstänkt, och det finns för närvarande ingenting som talar för att något annat än att vi saknar tillit till polisen, säger barnens målsägandebiträde Ståle Kihle till VG

Barnen vägrar sedan i augusti att medverka i utredningen genom att låta sig förhöras. 

De anser att polisen ska försöka hitta deras mamma i stället för att, som barnen uppfattar det, slösa tid på att utreda deras pappa som misstänkt. 

Polisen misstänker att Tom Hagens historia är bluff

Anne-Elisabeth Hagen försvann i slutet av oktober 2018. Tom Hagen hävdade att hon blivit kidnappad och att kidnapparna krävt honom på stora lösensummor i kryptovalutor. 

Men polisens misstankar växte mot den skygge miljardären och hans historia. 

Polisen tror att att allt är bluff – iscensatt för att låta mörda hustrun. Och sedan ett år tillbaka är han huvudmisstänkt, men dock på fri fot eftersom domstolen inte ansåg att bevisen räckte för att häkta honom.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.