Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hagamannen slagen med golfklubba

"De måste ha stått och väntat på honom" säger två vittnen som Expressen talat med. Foto: Maria Engström-Andersson
På platsen syns en blodfläck. Foto: Maria Engström-Andersson

Hagamannen slogs enligt uppgift ned med en golfklubba i Norrbotten. Han har förts till sjukhus.

Foto: Stefan Söderström
Niklas Lindgren släpptes efter att ha avtjänat sitt fängelsestraff i slutet av juli i år. Foto: Stefan Söderström

Niklas Lindgren, känd som Hagamannen, ska ha misshandlats i Norrbotten på lördagen.

Polisen bekräftar för Expressen att en misshandel med golfklubba har ägt rum i det aktuella området.

Öyvind och hans flickvän Tanya blev vittne till misshandeln.

– De måste ha stått och väntat på honom, jag hörde ett skrik och sen såg jag hur ett par män gav honom mycket stryk med en golfklubba, säger Öyvind Johansen.

Öyvind och hans flickvän Tanya bor på samma elevboende som Hagamannen i Norrbotten och blev vittnen till misshandeln som inträffade på lördagseftermiddagen.

Enligt dem kom flera personer springande mot Niklas Lindgren när han kom ut ur byggnaden under lördagseftermiddagen.

– Jag stod i köket och vi har utsikt mot var detta skedde. De måste ha stått och väntat på honom, jag hörde ett skrik och sen såg jag hur ett par män och hur de gav honom mycket stryk med en golfklubba, säger Öyvind.

Flickvännen Tanya ringde ambulans efter att hon förstått vad som hänt.

– Jag tyckte att det var min plikt att kalla på ambulansen i det läget då en människa låg allvarligt skadad. Det handlar inte om att jag tar parti för personen, säger Tanya till Västerbottens-Kuriren.

När gärningsmännen sprang från platsen såg Öyvind att Niklas Lindgren var skadad.

– Han blödde kraftigt från huvudet. När han försökte resa på sig så ramlade han igen, men han klarade på egen hand att ta sig in i lägenheten. Det dröjde bara tio minuter och så var ambulansen här. Vi vet inte vilka de är som gjorde det, vi har aldrig sett dem förut. Men det var många som såg misshandeln, säger Öyvind.

Polisen bekräftar misshandel av en man

Aftonbladet var först med att rapportera om att Hagamannen ska ha utsatts för en attack och polisen kunde under eftermiddagen bekräfta att en misshandel av en mansperson ska ha skett på den aktuella platsen. Larmet inkom klockan 15.06.

– Det är en misshandel, det är en mansperson som har fått en golfklubba i huvudet, säger Patrik Linder, vakthavande befäl på polisen i Norrbotten.

Enligt Västerbottens-Kuriren ska det ha funnits en stor blodfläck på platsen.

Enligt polisen fördes mannen till sjukhus i antingen Kalix eller Luleå med oklara skador. Under kvällen hade polisen fortfarande ingen gripen misstänktför brottet. Men man misstänkte att det rörde sig om flera gärningsmän. Man kunde då bekräfta att den skadade mannen var talbar och hade hörts.

Landstinget i Norrbotten är förtegen om tillståndet för patienten.

– Vi går inte in på skadeläget. Vi rapporterar bara när det gäller olycksfall inte när det gäller misshandel eller annan brottslig verksamhet, då lämnar vi inte ut några skaderapporter, säger John Sandström, kommunikatör i beredskap vid Norrbottens läns landsting.

"Han höll sig för sig själv"

Polisen vill inte kommentera uppgifterna att det ska röra sig om Hagamannen, Niklas Lindgren - med hänvisning till att man aldrig kommenterar namn i pågående förundersökningar.

Expressen har varit i kontakt med flera uppgiftslämnare som alla uppger att Niklas Lindgren ska ha misshandlats under lördagseftermiddagen.

– Jag bor i samma stad jag vet att han blev misshandlad, säger ett vittne.

Hagamannen släpptes efter att ha avtjänat sitt fängelsestraff i slutet av juli i år och som Expressen tidigare rapporterat om tros han ha rest tillbaka till norra Sverige. Hans frigivning har väckt starka reaktioner och stämningen mot honom har varit hätsk med uttalade dödshot.

– Han kommer att behandlas som alla andra som har en hotbild emot sig, sa Börje Öhman, kommunikationschef för polisens Region nord då dödshoten blev kända till Expressen.

Öyvind, som bor på samma elevboende, menar att tillvaron har förändrats sedan Hagamannen flyttade till platsen. Han menar att de som bor på samma elevboende vill vara i fred.

– Det har kommit bilar körande in här på gården och ut igen, jag har ingen aning om det är samma personer som har gjort det här. Vi har spärrat porten på nätterna med en bänk för att folk inte ska komma in här, säger Öyvind.

Han menar att han ofta håller sig för sig själv och inte umgås med så många andra.

– Vi har hälsat på honom som man gör med alla som flyttar in i huset, men han verkar väldigt rädd och håller sig för sig själv. Han är aldrig ute, säger Öyvind.

"Det går dåligt"

Senare under lördagskvällen berättade polisen i norrbotten att utredningen går trögt framåt. Flera vittnen har hörts av polisen, men man har ännu inte gripit någon person.

– Jo det går dåligt, vi har inga uppslag och inga skäligen misstänkta, och inga frihetsberövade, säger Patrik Linder på Norrbottenspolisen under kvällen.

– En polisanmälan har upprättas om grov misshandel. Polisen har varit i kontakt med honom nu, säger Patrik Linder.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!