Vasteras.expressen.se ordnade första kontakten med Melodifestivalarenan för Sebastian Fronda. Om två veckor deltar han i deltävlingen i Karlskrona. Foto: Håkan Wikström
Vasteras.expressen.se ordnade första kontakten med Melodifestivalarenan för Sebastian Fronda. Om två veckor deltar han i deltävlingen i Karlskrona. Foto: Håkan Wikström

"Hade varit enormt att uppträda i Västerås"

Publicerad
VÄSTERÅS. Här kliver Sebastian Fronda in i Melodifestivalarenan för första gången.
Men han får vänta två veckor på sitt deltagande.
- Det hade varit en enorm känsla att få uppträda i Västerås.
Sebastian Fronda är raparen som tackade nej till att uppträda i Melodifestivalen förra året. Därför diskades hans bidrag. Melodifestivalorganisationen ville inte ha någon annan artist.
Men i år är Fronda med, både som textförfattare och artist.

Första kontakten med arenan

Vasteras.expressen.se tog med Västeråsrapparen till ABB Arena för att få känna stämningen inför hans deltagande om två veckor i Karlskrona.
– Det känns större innan man kliver in i arenan än vad det är. Jag tror att det kommer att kännas som vilken scen som helst när man väl står där, säger Fronda när han kommer in på arenan.
Västeråsartisten tävlar i den sista deltävlingen som avgörs i Karlskrona.
– Det hade varit en enorm känsla att få uppträda i Västerås. Inte för att jag tror att det hade gynnat mig när det gäller resultatet, folk från hela Sverige röstar ju, men känslan att få komma upp på scenen i Västerås och höra kompisarna jubla, det hade varit stort.
När det blev klart att Sebastians bidrag Ingen mår så bra som jag kom med i Melodifestivalen så blev det extra fart på biljettförsäljningen i Västerås.

"Stort i Västerås"

– Det är massor med folk som köpte biljett för att de trodde att jag skulle delta i Västerås, så visst hade det varit ännu större att uppträda i Västerås.
Hur känns det? Har du börjat bli nervös?
– Jag har nästan hunnit att tröttna. Det är en sån otrolig mediahype. Man blir nästan matt. Och det kommer att bli ännu värre i Karlskrona.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag