Carola Häggkvist adopterade flickan Zoe i april i år. Mama nr 14 kommer i butik den 20 november. Foto: RICKARD L. ERIKSSON
Carola Häggkvist adopterade flickan Zoe i april i år. Mama nr 14 kommer i butik den 20 november. Foto: RICKARD L. ERIKSSON

"Hade adopterat henne i mitt hjärta"

Publicerad

Sångerskan Carola Häggkvist är Årets mama 2012.

I en exklusiv intervju med tidningen mama berättar hon om hur det gick till när hon blev mamma till lilla Zoe, 3.

- Det var på fredagen, en oförglömlig dag! När domaren sa att nu är Zoe din lika mycket som om du själv hade fött henne så kände jag som att hon flöt in i mina blodådror, jag hade adopterat in henne i mitt hjärta och liv och kunde känna det nästan fysiskt i min kropp, säger Carola Häggkvist till mama om dagen då adoptionen gick igenom.

Artisten Carola Häggkvist har utnämnts till Årets mama 2012 - som mamma till sonen Amadeus och Zoe, flickan hon adopterade från Sydafrika - i dag tre år gammal.

För tidningen mama berättar Carola om första mötet med Zoe:

- Det var som att gå upp för altargången, det var heligt! Jag satt på knäna och tog emot henne. Det var så stort och nästan overkligt. Hennes lycka, hennes förväntan, hon LYSTE den här lilla tjejen. Sam­tidigt var jag nervös, jag ville ju vara allt det där hon hade längtat efter. Man kunde känna hur luften var fylld av förväntan, från oss båda två, säger Carola till tidningen mama.

Hela intervjun finns i mama nummer 14, som kommer i butik den 20 november".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag