Tjeckien
Tjeckien stängde ner och införde hårda restriktioner tidigt, innan landet drabbats särskilt hårt av covid-19. Hittills har landet 7 896 bekräftade fall och 257 har avlidit. Men det verkar också ha lett till att en bredare immunitet bland befolkningen växt bara långsamt. Tjeckien har sedan början av april blindtestat befolkningen men av 26 549 genomförda test, så hittades bara 107 positiva fall. Landets hälsoministerium uppskattar att max 4-5 procent av befolkningen möjligen har haft smittan.

Storbritannien:
Jakten på ett vaccin mot coronaviruset pågår för fullt över hela världen. Det är en kamp många nationer vill vinna. Brittiska och amerikanska cybersäkerhetsorganisationer varnar nu för att statliga aktörer försöker hacka sig in på laboratorier och läkemedelsföretag i jakt efter data och information. Ryssland, Kina och Iran pekas ut som några av cyberangriparna. Hittills finns dock inga tecken på att någon av attackerna varit framgångsrika, skriver brittiska the Times.

Indien:
Det blir en av de större luftbroarna världen skådat. Indien ska under torsdagen börja flyga hem cirka 400 000 indier som fastnat i utlandet under coronapandemin. Det är Air India som genomför operationen och fyra av tio flighter den första dagen kommer att gå till arabiska halvön där tusentals migrantarbetare suttit fast utan arbete i platser som Abu Dhabi, Dubai och Doha. Bara personer som är feberfria och inte har några andra symptom kommer att få gå ombord. Väl hemma i Indien igen kommer de att sättas i karantän i två veckor. Indien har över 49 000 bekräftade fall av corona och 1 694 har avlidit.

Frankrike:
En rad kändisar uppmanar till radikala förändringar av världen i stället för att återgå till det normala efter coronapandemin. Bland annat Hollywood-stjärnan Cate Blanchett och artisten Madonna och några Nobelpristagare har alla skrivit under uppropet som publiceras i franska Le Monde.
”Vi anser det vara otänkbart att återgå till det normala”, heter det bland annat.
”Justeringar är inte tillräckliga. Problemet är systematiskt.”
Det som främst oroar personerna bakom uppropet är klimathotet och föroreningar. Koldioxidutsläppen har minskat kraftigt under coronakrisen.