Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hackare ”stal 20 miljoner från Trumps kampanj”

Attackflygplan jagar bort inkräktare ovanför Trumps kampanjmöte i Arizona under onsdagen.
Donald Trumps återvalskampanj i Wisconsin ska ha utsatts för en ”hackerattack”.Foto: ROSS D. FRANKLIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Publiken under Donald Trumps valmöte i Goodyear, Arizona på onsdagen.Foto: USA TODAY NETWORK / ARIZONA REPUBLIC-USA TODAY NETWO SIPA USA

Hackare har stulit 2,3 miljoner dollar – cirka 20,5 miljoner svenska kronor – från Donald Trumps återvalskampanj, enligt Republikanska partiet.

Republikanska partiet i delstaten Wisconsin rapporterar i dag att deras bankkonto utsatts för en hackerattack.

Enligt ordförande Andrew Hitt rör det sig om phishing, där partiet lurats att betala ut pengar till hackarna.

Republikanska partiets filial i delstaden Wisconsin säger sig ha utsatts för en ”hackerattack”, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Andrew Hitt, ordförande för Republikanska partiet i Wisconsin, säger att attacken ska ha börjat som ett försök till phishing, där ett offer luras att dela med sig av personliga uppgifter.

Hitt säger till AP att hackarna lyckades ändra i fakturor från fyra företag som bland annat tillverkade kampanjmaterial så som kepsar med Trump-slogans på.

Ändringarna innebar att Republikanska partiet i Wisconsin betalade pengar till hackarna i stället för företagen.

Kan skada Trumpkampanjen

Hitt berättar för AP att partiet upptäckte ”misstänkt aktivitet” på kampanjkontot den 22 oktober, och kontaktade FBI följande dag.

Enligt Andrew Hitt riskerar stölden att allvarligt skada Trumpkampanjen i Wisconsin.

– Det råder inget tvivel om att Republikanska partiet i Wisconsin nu befinner sig i underläge när de här summorna är borta, säger han till AP.

FBI har ännu inte kommenterat händelsen.

Åttabarnsmamman röstade Trump – nu kandiderar hon själv:

Överger Trump efter en tuff vår med arbetslöshet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.