Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gympaläraren Sarah, 25, misstänkt för sexövergrepp

Sarah Katherine Brooks, 25.Foto: GWINNETT COUNTY SHERIFF'S OFFICE
Archer high school i Georgia, USA.Foto: GOOGLE MAPS

Sarah Brooks, 25, jobbade på en skola i amerikanska Georgia som gympalärare när hon ska ha inlett en sexuell relation med en 17-årig elev.

Nu står läraren misstänkt för sexuella övergrepp mot eleven.

En tidigare gymnastiklärare från Georgia i USA hade vid flera tillfällen sex med en 17-årig elev, uppger pojkens mamma enligt AJC. Det var i tisdags förra veckan som rektorn vid Archer High School, i området Gwinnett, skickade ut ett brev till föräldrar på skolan och lät meddela att en polisutredning tillsatts.

Kort därpå sade Sarah Katherine Brooks, 25, upp sig.

”På måndagen mottog vi en rapport om situationen och vår skola tog genast kontakt med polis och skoldistriktets HR-avdelning. Eftersom detta är en aktiv polisutredning kan jag inte återge många detaljer.”, skriver skolans rektor Ken Johnson.

Enligt elevens mamma ska Brooks ha privatundervisat 17-åringen när hon inlett en sexuell relation med honom. Sedan oktober ska de ha haft sex vid minst tre tillfällen, varav en i studentens hem, berättar mamman.

Sarah Katherine Brooks, 25.Foto: GWINNETT COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Flera kända övergrepp mot elever i skoldistriktet

Kvinnan har nu blivit släppt från häktet, mot en borgen på 11 200 dollar, motsvarande 103 387 svenska kronor. Snart väntar rättegång, där Brooks står åtalad för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Det misstänkta brottet är bara ett i en våg av sexuella övergrepp mot minderåriga i delstaten, skriver AJC.

 

LÄS ÄVEN:
Lärarens sexrelation med eleven avslöjades av smset 

 

I december erkände sig en tidigare musiklärare från skoldistriktet skyldig för sexuella övergrepp mot fyra elever. I 2017 dömdes en ytterligare lärare till mellan fem och 15 års fängelse, efter att ha förgripit sig sexuellt på upp till 30 elever. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.