På Hamregrillen i Bollnäs fick 46-åringen kontakt med flera av tonårsflickorna.
På Hamregrillen i Bollnäs fick 46-åringen kontakt med flera av tonårsflickorna.

Gymnasietjejer sålde sex på hotell

Publicerad
Uppdaterad
BOLLNÄS/STOCKHOLM. Här på konferensanläggningen Galaxen i Borlänge sålde de minderåriga tonårsflickorna sex.
Kunderna raggades på hotell, restauranger och spelklubbar.
Flickorna har fått betalt i form av knark, alkohol och pengar, säger åklagare Christer Sammens.
Flera gånger har de unga flickorna prostituerat sig på konferensanläggningen Galaxen i Borlänge.
Den omfattande eskortverksamheten ska ha pågått i över tre år. Hittills känner polisen till ett tiotal flickor som ingått i kretsen av unga prostituerade, i vissa fall bara 13 år gamla. – Samtliga kommer från Bollnäs, de flesta från välordnade förhållanden, säger en person med god insyn i utredningen.

46-årig man häktad

Leif Hagelin är chef för polisens utredningsrotel i Bollnäs: – Det finns inget inslag av tvång i det här, flickorna har sålt sex helt enkelt. En 46-årig man och hans 38-årige kumpan ska ha kontrollerat sexhandeln. Båda misstänks nu för koppleri. 46-åringen häktades i fredags, senare samma kväll greps och anhölls även 38-åringen, på sin arbetsplats i Söderhamn. Bägge är misstänkta för koppleri och förförelse av ungdom.

Kontaktades på pizzeria

Flickorna har i förhör berättat hur de flera gånger skjutsats till konferensanläggningar – bland annat Galaxen i Borlänge – samt spelklubbar och hotell. 46-åringen tros ursprungligen ha fått kontakt med flickorna på pizzeria Hamregrillen i Bollnäs och genom att han kört svarttaxi. Ägarna eller de anställda på Hamregrillen är dock inte misstänkta för brott eller inblandning. 46-åringen misstänks ha bjudit flickorna på öl och gratis svarttaxi – mot att de ställde upp på sexuella tjänster. Senare ska 46-åringen och 38-åringen regelbundet ha raggat ett stort antal kunder åt de unga flickorna. – Det här har inte marknadsförts via Internet, allt verkar ha skett genom ett nätverk av kontakter, på arbetsplatser och på restauranger, säger Christer Sammens. Flera personer är anhållna i sin utevaro och jagas av polisen. 46-åringentidigare dömd för bland annat olaga hot. 38-åringen är, enligt Leif Hagelin, inte känd av polisen sedan tidigare.

Familjen ovetande

46-åringens advokat K-G Myhrberg: – Min klient nekar till anklagelserna, men medger att han känner flickorna. Den 46-årige mannens familj uppger sig ha varit ovetande om sexhandeln. – Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro om det här, säger den 18-årige sonen. Även 38-åringens familj är chockad: – Han måste vara oskyldig, säger hustrun till Expressen.
Tomas Kvarnkullen
Tomas Kvarnkullen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag