Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gymnasieskola stängs efter hotfullt budskap

Alla nummer som du bör kunna.

Österåkers gymnasium kommer att stängt två dagar efter att ett hot hittats i skollokalerna.

– Vi valde att stänga skolan med anledning av att ett hotfullt budskap hittats i skolans lokaler i torsdags, säger Ewa Wetterstrand på Österåkers kommun.

Det var i ett uttalande på skolans hemsida som händelsen uppdagades. 

Avstängningen på Österåkers gymnasium sker på grund av oro hos elever, vårdnadshavare och personal, skriver skolan. Enligt skolan har man en dialog med polis och kommunen om händelsen och på måndagen hade ingen ytterligare hotbild framkommit, skriver skolan. 

Hotet spreds i sociala medier

– Vi valde att stänga skolan med anledning av att ett hotfullt budskap hittats i skolans lokaler i torsdags. Vi polisanmälde det och har haft ett pågående samtal mellan kommunens lokala krisgrupp och polisen, och det är kommunen som har gjort bedömningen att stänga skolan, säger Ewa Wetterstrand, produktionsdirektör på Österåkers kommun. 

Hon vill inte gå in på detaljer kring hur hotet ser ut, utan hänvisar till polisen. Enligt TV4 Nyheterna har bilder på hotet spridits i sociala medier, där det framgår att någon klottrat ett budskap om att någon typ av skjutning skulle ske under morgondagen, och budskapet ”kom inte hit.”

Under måndagen har eleverna informerats om situationen av sina mentorer på skolan och det finns samtalsstöd redo för de som känner att de behöver det. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.