Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gymägare åtalas för bilmord med startpistol

Bilen hittades utbrunnen vid Viksjövallen i Järfälla den 6 maj.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Den var hög polisnärvaro vid Viksjövallen i Järfälla efter att mordoffret upptäckts i den utbrunna bilen.
Foto: Janne Åkesson / Swepix

I den utbrunna mini coopern i Järfälla hittades en mördad man med flera kulor i kroppen. 

Nu har en gymägare och en annan man mordåtalats för att ha skjutit ihjäl offret med en ombyggd startpistol. 

Männen nekar till brott. 

Den 6 maj rapporterade Expressen om hur polisen hittad en mördad man i en utbrunnen mini cooper vid Viksjövallen i Järfälla. 

Under onsdagen åtalades två män, en 34-åring och en 28-åring, för mord vid Attunda tingsrätt. 

Vittnen såg hur det bråkades i bilen strax innan branden

Motivet går enligt åtalet att hitta i skulder som ska ha uppstått i samband med bankbedrägerier som en av de tilltalade genomförde med mordoffret. 

I åtalet radar åklagaren upp ett antal vittnen som sett hur det bråkats i den lilla bilen, stulen i Åkersberga med en registreringsskylt stulen i Västmanland, och hur den därefter hastigt svängde in på parkeringen vid Viksjövallen den 6 maj. 

Därefter sattes bilen i brand och fem vittnen ska därefter ha sett hur ”två kraftigt byggda män rört sig i området efter gärningen”. 

Enligt åtalet är 34-åringen den som har mördat offret genom att skjuta honom i huvud och hals. Den 28-årige mannen ska ha kört bilen som användes för att plocka upp offret i Barkarby och för att köra trion till mordplatsen vid Viksjövallen. 

Gömde sig på gym och i lägenhet efter dådet

28-åringen betalade för taxi från mordplatsen till ett gym som han är delägare i, därefter betalade han ytterligare en taxiresa för 34-åringen som gick till 28-åringens lägenhet i Barkarby. 

34-åringen åtalas för mord och 28-åringen också, men för den sistnämnde har åklagaren lagt in alternativa yrkanden om medhjälp till mord och skyddande av brottsling. 

Förutom vittnesiakttagelser finns bland annat övervakningsbilder på männen i närheten av brottsplatsen, övervakningsfilm från en bensinmack där en av dem syns tanka Mini Coopern, telefonanalys som binder männen till varandra och till offret och internetsökningar som kopplar männen till den stulna bilen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.