Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW:s hälsobesked: ”Jag vill inte dö på Bokmässan”

Foto: /IBL / /IBL

Han har haft problem med sin hälsa under en längre tid.

Nu meddelar kriminologen och författaren Leif GW Persson att han gjort sitt sista framträdande på bokmässan i Göteborg.

– Jag vill inte dö på bokmässan, säger han.

Det var på söndagseftermiddagen som Leif GW Persson gästade Expressens scen på bokmässan i Göteborg för att tala om sin senaste bok "Professor Wille Vingmutter" med GT:s chefredaktör Sofia Dahlström.

Innan dess hade den välkände författaren talat på en rad andra scener under de tre dagar han närvarade på mässan – men han medgav att dagarna varit en svår påfrestning för honom på grund av hans sviktande hälsa.

– Tre dagar på bokmässan är som att åka Vasaloppet tre gånger tur och retur, säger Leif GW Persson.

Förbjuden av läkarna att motionera

Han fortsätter:

– Det svåraste är alla människors vänlighet. Hade de bara varit jävliga hade jag kunnat slå dem med käppen, men nu vill ju alla bara väl.

Därefter förklarar han att även om han kommer fortsätta skriva böcker i framtiden blir det inga fler besök på bokmässan för honom.

– Det här är mitt sista framträdande på bokmässan. Jag är i väldigt dåligt skick och jag vill inte dö på bokmässan, säger han.

På frågan om han har ett ohälsosamt leverne hymlar GW inte om att läget kunde vara bättre:

– Jag mår ungefär som jag ser ut. Jag äter för mycket och jag dricker för mycket. Jag kan inte ens motionera, mina läkare har förbjudit mig att göra det.

Högt arbetstempo

För bara några månader sedan var han tvungen att åka ambulans till Karolinska sjukhuset i Solna på grund av sitt dåliga hjärta. Leif GW Persson berättade senare själv om akutbesöket i en krönika i Expressen och beskrev hur läkarna övervakade både hans puls och blodtryck.

Men hälsan stoppar honom inte från att fortsätta hålla ett högt arbetstempo. 

På tisdag är det premiär för GW:s nya tv-program "Brottsjournalen" i TV4 där han tillsammans med Jenny Strömstedt ska diskutera både aktuella och äldre kriminalfall en gång i veckan.

Se hela intervjun med Leif GW Persson på bokmässan:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.