Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

GW om Zlatans satsning: ”Som jag skulle sälja horor”

Leif GW Persson hemma på gården. Nu ska han släppa eget vin.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Leif GW Persson är redan älskad som deckarförfattare och expert på tv. Men inom kort kommer Perssons vänner och fans även kunna dricka Leif GW Perssons egna vin.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
GW bjuder på middag och på smakprov på sitt nya vin,
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Leif GW i sin jaktstuga, med troféerna.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Han menar att många kändisar gör usla viner.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Han är redan älskad för sina böcker och tv-program. Nu släpper Leif GW Persson dessutom sitt eget vin. 

I en öppenhjärtig intervju med Expressen berättar Leif GW Persson nu om Fredrik Reinfeldts hemliga värvningsförsök, kändisarna som gör usla viner och varför Zlatan Ibrahimovic inte borde marknadsföra ett spelbolag.

– Det är ungefär som om jag skulle sälja vapen, ammunition och horor, säger Leif GW Persson.

Sonen till en av Sveriges mest kända finansmän sitter naken på en pall och spelar på en vit harpa. På huvudet har han en sombrero. Samtidigt som han spelar harpa med vänsterhanden halsar han ur en flaska rött vin.

Fotot är taget under en av Leif GW Perssons sammankomster och står på paradplats på en fönsterkarm i professorns jaktbar på gården i Sörmland. Bredvid står ett foto från när kungen besökt gården. 

Det är bilder av det goda livet. Men det är också en bild av livsresan Leif GW Persson gjort. Leif Gustav Willy Persson växte upp som ”arbetarunge i efterkrigstidens Stockholm". Nu rör han sig även i mäktigare kretsar. Klassresan blir ännu tydligare när man försöker hålla isär de två olika Stefan som GW refererar till.

Två Stefan finns bland vännerna. En är statsminister. Den andre är H&M:s styrelseordförande och huvudägare Stefan Persson. 

Leif GW Persson är redan älskad som deckarförfattare och expert på tv. Men inom kort kommer Perssons vänner och fans även kunna dricka Leif GW Perssons egna vin. 


”Många av de där kändisvinerna går det ju inte ens att tvätta bilen med”

Chateau Persson?
Nej, professorn i kriminologi lanserar GW:s röda, en idé han fick tillsammans med barndomsvännen och vinhandlaren Christer Tegnér. 

– Vi var två små lymlar som drack redan då, trots vår ålder. säger han. 

Vinet släpps på tisdag. Leif GW Persson är inte speciellt orolig över konkurrensen från andra kändisviner. 

– Många av de där kändisvinerna går det ju inte ens att tvätta bilen med. De är gräsliga. Den där Per Moberg. Jag undrar hur han är funtad alltså som kan sätta sitt namn på sådant, säger han och skakar på huvudet. 

– Jag skulle aldrig dricka hans vin. Jag smakade på hans vita och röda vid ett par tillfällen mest av nyfikenhet och då tänkte jag: ”Ok, det här med vin förstår han sig inte på”.

Hannah Widells och Amanda Schulmans vin lockar inte heller. 

– Det har de väl dödat råttor med förmodligen, säger han. 

Leif GW Persson är inte speciellt orolig över konkurrensen från andra kändisviner.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

GW: ”Har druckit mycket mer vin än de där pellejönsfigurerna”

Listan över kändisar som säljer eget vin är lång. Ernst Kirchsteiger, Kents Jocke Berg, Petter och Laila Bagge är bara några av namnen. 

Om Leif GW Persson har större trovärdighet än sina konkurrenter i kändis-Sverige när det kommer till vin?

 – Ja, det har jag ju naturligtvis. På ett helt annat sätt i och med att jag druckit mycket mer vin än de där pellejönsfigurerna tillsammans. Det är objektiv fakta, säger han. 


Listan över kändisar som säljer eget vin är lång, men GW är inte rädd för konkurrensen.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Hur GW:s röda smakar? 

Han tittar på flaskan som har hans ansikte på etiketten.  

– Det är drickvänligt... men det har samtidigt karaktär. Det är viktigt.

– Jag själv är ganska förtjust i viner från Rhône. Problemet är att de är så jävla dyra, och då talar vi inte dryga hundralappen utan 200, 300 eller 400 kronor. Då faller alltihop. Det blev ett vin från Portugal, men som innehåller en klassisk fransk druva, Cabernet Sauvignon, plus några lokala. Men det smakar som ett välbalanserat och gott vin från Rhône. Det var viktigt att det inte skulle bli allt för dyrt. Den typen av snobbism tycker jag är rätt begränsad.

Vad är det mesta du spenderat på ett vin?

– Jag har druckit buteljer som kostar tiotusentals kronor. Men det är inget jag rekommenderar till den breda menigheten. 

Leif GW Persson om vikten av trovärdighet

Leif GW Persson tänker inte stanna vid rödvin. I planeringsstadiet finns även GW:s snaps, GW:s vilt och GW:s snus. 

– Men det måste vara något som folk fattar att jag håller mig med själv. Annars är det ju ingen konst för mig. Jag kan till och med börja sälja hudkrämer i så fall, säger han och skrattar. 

– Men då kanske man i och för sig kan tänka: ”Jaha, han verkar ju verkligen behöva hudkrämer”. Men eftersom jag aldrig använder sådan skit. Det blir ju löjligt. Det är inte jag, säger han. 

Trovärdighet är viktigt. Han är besviken över att vännen Zlatan Ibrahimovic blivit ett spelbolags storägare och affischnamn. 

– Det tycker jag inte han ska göra, säger Persson. 

Blev du besviken?

– Ja, litegrann blev jag det. Det är ungefär som om jag skulle sälja vapen, ammunition och horor.  Jag tror det skadar din trovärdighet inför konsumenten. LÄS MER: Spelberoendes riksförbunds vädjan till Zlatan 


Beslutade om att dricka halvårsvis på inrådan från läkare

För 30 år sedan fattade Leif GW Persson – efter inrådan från sin läkare – beslutet att dricka halvårsvis. Han ratar alkohol under de mörka månaderna då han också passar på att arbeta extra mycket. 

– Första året hade jag så mycket att göra att jag glömde bort det och var nykter i ett och halvt år, säger han och skrattar. 

En varumärkesexpert, Urban Karlstam, vd för varumärkes- och designbyrån Motherland, trodde i en artikel i Expressens Dina Pengar att du skulle få problem att sälja vinet eftersom du har vita halvår? Han tror att människor kan undra: ”om han inte dricker, varför ska jag då dricka?”.

– Nej, jag kommer inte sitta och dricka det här varje dag året runt, men jag tänker inte hindra mina eventuella köpare från att göra det. Och jag tror inte det är någon större hälsofara om du dricker en eller två buteljer GW:s röda i veckan. Dricker du en om dagen däremot… Men det är ett vin som ska njuta med måtta.

För 30 år sedan fattade Leif GW Persson – efter inrådan från sin läkare – beslutet att dricka halvårsvis.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

– Då är det alltså bättre att jag super ihjäl mig?, svarar han snabbt. 

– Nej, det där är bara mitt sätt att hantera att jag dricker för mycket, att jag inte dricker alls under det halvåret och att jag under den andra halvan försöker hålla mig nykter åtminstone en till två dagar i veckan. Jag för statistik över mig själv och min bristande karaktär och förra året var jag faktiskt nykter två av tre dagar. Spik nykter! Då återstår 120 grådaskiga och ibland ganska svarta dagar. Det kan jag leva med. 

”Nej, jag kommer inte sitta och dricka det här varje dag året runt”

Han tar ut sitt snus och kastar ut den genom jaktbarens öppna ytterdörr. 

– Jag gillar vin och om livet går ut på att du bara ska krångla dig över till nästa dag till priset av att du avstår allt som du tycker skänker något slags innehåll och kvalitet till det liv du lever, då tror jag att man har tappat sig själv på vägen. 

Han hostar, rejält. 

Hur är det med hälsan?

– I dag är den bättre än den var för en vecka sedan, men den är knackig. Och det är självförvållat. Men jag har faktiskt gått ned lite nu, men det beror på att jag varit så risig. Jag har problem med hjärtat och det kommer och går. 

Vad är det för problem?

– Det är sådant där jag dragit på mig genom ett leverne som man bör undvika. 

Leif GW Persson har tidigare berättat i Sveriges Radios "Elfving möter" att han äter 80 tabletter i veckan  på grund av sitt dåliga hjärta. I sin jaktbar berättar GW att läkaren också ordinerat vila då han får hjärtproblem. 

– Problemet är ju att jag har en del att göra, säger han. 

Leif GW Perssons fru Kim Persson oroar sig för hans drickande, säger GW.
Foto: ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN

Men det väljer du ju själv.

– Andra väljer mest åt mig. Det är lätt att hamna i saker, men betydligt svårare att krångla sig därifrån.

Vad säger din familj?

– Det är oundvikligt att hustrun, Kim, oroar sig, men det bästa då är att inte berätta allt.

Du känns ju samtidigt inte som personen som vill lägga av och sluta skriva böcker?

– Nej, det vill jag verkligen inte. Nu har jag skrivit klart min fortsättning på självbiografin Gustavs grabb. Den heter ”Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv” (Släpps 29/6). Den handlar om mitt yrkesliv, alla brott jag varit med och utrett. Det har varit en ganska utdragen resa, men nu är den klar och lämnad. Och då känner jag naturligtvis att det lättar nu. 

Han tror dock inte att det blir någon längre vila. 

– I dagsläget tänker jag att nu ska jag fan ta en ordentlig semester, men efter en tid börjar det liksom alltid klia i fingrarna och så är jag där igen. Jag har några böcker som jag researchat. Det är sådana där skrönor. Det är mycket enklare att berätta skrönor om Bäckström och sådana där idioter. Då kan jag ha roligt medan jag gör det.

Det är inte lika roligt att minnas gamla fall?

– Nej, en del minnen är tyvärr ganska såriga. Jag har ju varit med om en del som jag inte unnar andra att uppleva. Vissa brott kan vara jävigt påtagliga om du är alldeles för nära. Men jag har aldrig känt ”Nej, fy fan, vad hemskt, jag går härifrån.” Hade jag gjort det hade jag ägnat mig åt något annat. Men nu förstår jag att de där minnena finns med mig. 

Nyligen förstod han hur stor del ond bråd död varit i hans liv. 

Han berättar om en TV4-inspelning om Peter Madsen nyligen. Leif GW Persson skulle förklara hur likhundar kan hitta mordoffer. Polismän spred likvätska som hundar skulle spåra. 

– När jag kände igen den där doften... det var fan som granris och stearinljus. Jag kände sådan där hemkänsla.
Det är en av de mest fascinerande, men också obehagliga saker jag hört.
– Ja. Då förstår du att jag hamnat någonstans i yrkesskadans riktning. 

Leif GW Persson själv är en slags trofé för många politiker som gärna sammankopplas med den folkkära professorn.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Har det även varit svårt att skriva om bråk med poliskollegor?

– Det är lite överdrivet det där. I en majoritet av fallen har det fungerat väldigt bra. Det är bara ibland som jag gått i taket och sagt: ”Hur jävla dum får man bli?”. Och det är ju inte enbart deras eget fel. Det beror på att de gjort konstiga saker och att jag har problem att uttrycka mig på ett vänligt sätt.

Väggarna på jaktstugan är fyllda med troféer. På baksidan har GW skrivit små noteringar, som hur många meter han var från djuret när han sköt. 

– All jakt är rolig, från älg till råtta. En bra råttjakt ska man inte underskatta, säger han. 

”Har du missat att jag är gammal sosse?”

Leif GW Persson själv är en slags trofé för många politiker som gärna sammankopplas med den folkkära professorn. 

”Reinfeldts statssekreterare hörde av sig och undrar om jag vill bli kriminalpolitisk rådgivare åt statsministern.”

Han har bland annat tackat nej till Fredrik Reinfeldt. Erbjudandet kom när Leif GW Persson slutade på polisen.

– Reinfeldts statssekreterare hörde av sig och undrar om jag vill bli kriminalpolitisk rådgivare åt statsministern. Då sa jag: ”Men vänta, har ni missat den biten att jag är gammal sosse?” Han sa: ”Jojo, men vi behöver en fritänkare”. Jag sa: ”Ursäkta frågan, men har ni frågat Beatrice (Ask, då justitieminister) vad hon tycker om det?” Svaret blev: ”Nej, men det får vi ta sedan. Det kan hon leva med”. ”Nej, det går inte”, sa jag. Sådant är ingen konst att tacka nej till. 

Du var den enda som tänkte på Beatrice Ask i det läget?

– Ja, men jag känner människan och gillar henne. Varför ska jag genera henne och mig själv på samma gång och ifrågasätta min trovärdighet i ett sådant läge. 

Du är Socialdemokrat. Har du någonsin fått ett anbud om att bli justitieminister?

– Nej, aldrig, och det är väl klokt av dem. Då skulle det braka lös. Jag är en mycket dålig byråkrat. Och jag är allergisk mot den typen av jobb. Jag vill helst jobba ensam.
– Men de är alltid väldigt snälla mot mig. De bjuder på middagar på Sagerska palatset och sådana saker. Och de frågar om jag inte vill göra dem sällskap i Almedalen, vilket jag alltid tackar nej till. Jag tycker inte det är förenligt med att jobba för fyran att stå på scen med Magdalena Andersson. Jag är oberoende.

Leif GW bjöds på middag hos Stefan Löfven

Det är inte bara Beatrice Ask som Leif GW Persson bryr sig om. Nyligen förvarnade han justitieminister Morgan Johansson om en middag med Stefan Löfven på Sagerska huset. 

– För någon månad sedan ringde Stefan och sa: ”Vi måste ses, vi får käka middag. ”Ja för fan”, sa jag. "Vad tror du om hemma hos mig. Ja, på Sagerska alltså?”, sa Stefan.  Jag sa: ”Ja, det låter jättetrevligt. Vilka blir det då?” Jag tänkte att det blir jag och justitieministern, kanske Ygeman, några i kretsen av närmast sörjande. ”Nej, det blir du och jag”, sa han. Frågan var ju given. Jag sa ”Har du sagt det till Morgan?”. Han svarade: "Nej för fan, dra inte in Morgan i det här", men jag ringde Morgan och sa: ”I will keep you informed”, säger han och skrattar.

Leif GW Persson med sina jakttroféer. På baksidan har GW skrivit små noteringar, som hur många meter han var från djuret när han sköt.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Är Socialdemokraterna ditt parti fortfarande?

– Ja, det är ju det. Det finns inga som helst materiella eller rationella skäl till det, men jag har inga problem med det rent känslomässigt. 

En del socialdemokrater är ju besvikna och känner inte igen sitt parti?

– Det är jag också. Många är besvikna på goda grunder. Om det hade gått för mig som det har gått för flertalet av dem hade jag nog varit jävligt sur, men nu gick det ju bättre. Jag betalar miljoner om året i skatt. Ok, det kan låta mycket, men går det någon nöd på mig? Neeej, det gör ju inte det. Ska jag börja väsnas om hur jävla plågad jag är och så där? Neeej, jag tänkte inte göra det. Jag tänkte bita ihop. 

”Jag har en kompis, han betalar en flygflottilj per år.”

Han brukar tänka på vad skattepengarna går till. 

– Jag har en kompis, han betalar en flygflottilj per år. Det är Stefan Persson. Medan jag betalat ett par dagis. Och det har jag inget emot. 

Är du rak med vad du tycker när du och Stefan Löfven ses?

– Jaja, han är en trevlig karl. Det är en hygglig hederlig människa. 

Vad säger du till honom?

– Jag säger att han ska ge fan i att försöka spela på Åkessons villkor. Det är ju vad de gör, både han och Kristersson. Det enda de vinner på det är att de förlorar trovärdighet. De får ju inte tillbaka några väljare. Och den där Åkesson framstår som en politisk gigant jämfört med de andra. Han säger: ”Ja, men det där har ni ju stulit från oss”. Och det är ju sant. Det är precis vad de gjort. De har försökt sno hans budskap.

Vad är din bild av Jimmie Åkesson?

– Jag delar inte hans åsikter, men han är en mycket skicklig budskapsbärare. Det är tyvärr så att han är bättre på det än de andra. 

Hur skulle du tackla Åkesson?

– Jag tror man måste ta honom på allvar. Det är ju inte så att en majoritet av hans väljare är rasister. Det är vanliga hyggliga gamla sossar och moderater som tycker att deras gamla partier svikit dem. Och där det tyvärr finns sakliga grunder för att tycka det. Då får man väl ta den diskussionen. Sedan skulle jag då fråga Åkesson om sådant där som: ”Vad tror du om bankernas dåliga kapitaltäckningsgrad?" Det har han nämligen inte en susning om. Sådana självklarheter undviker han ju.

Leif GW om Ingvar Carlsson: ”En mycket insiktsfull man”

Är det några andra politiker du gillar, eller är det framför allt Stefan Löfven?

– Ja, jag gillar Stefan. Han är gammal arbetargrabb från Norrland. Han har vuxit upp under lite knepiga förhållanden. Det är lätt att känna igen sig. Han jobbar hårt. Ingvar Carlsson är väl den jag gillar mest och han var min chef en gång i tiden. Honom brukar jag släppa ut några gånger varje höst. Jag bjuder honom på lunch på Operabaren. Då sitter vi där och pratar om alla icke närvarande idioter. Det är en mycket insiktsfull man. En mycket klok karl. Honom saknar jag. 

– Men det är många politiker jag gillar. Jag har inget emot Kristersson heller.

”Jag har problem med hjärtat och det kommer och går” säger Leif GW Persson om sin hälsa.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Leif GW Perssons mobiltelefon ringer. Det är en kompis. Han svarar och sätter den på högtalartelefon. 

Under samtalet börjar de prata om Svenska akademiens kris.  

Vännen tror att vinden snart kommer vända för de kvarvarande medlemmarna i Svenska akademien och att de snart kommer få mer positiva kulturartiklar i svenska tidningar. 

Leif GW Persson tror inte alls på den profetian 

– Nej, alla bajskorvar måste flyta upp till ytan först. Alla bajskorvar har inte gjort det än, säger han. 

GW: Svenska Akadmien har tappat kontakten med tillvaron

Senare, efter att han visat sitt hem, rum fyllda med böcker och bilder på barn och barnbarn, frågar jag vad en av Sveriges populäraste författare tycker om Svenska Akademien. 

– De är sådana där som helt tappat kontakten med tillvaron, säger han.

GW ger ett exempel, Svenska akademiens pensionssystem för ständiga sekreterare som Horace Engdahl. 

– Jag har ju suttit i sådana där feta bolagsstyrelser. Aldrig i helvete att vi skulle ha stuckit åt honom de pengarna. Det är för mycket pengar. Det står inte i relation till vad de gjort. Och hur har de kunnat åstadkomma det? Jo, genom att de själva fått bestämma. 

Hur skulle du lösa krisen?

– Det bästa vore om alla avgick så kunde man rekrytera på nytt de som ska vara kvar. Alla är inte helt bakom flötet, men det behövs nog en ansenlig förstärkning av tänkande människor. Bland annat behövs det ju fungerande författare. De har ju blivit jävligt få i den där församlingen. Det är ju mest någon slags kulturbyråkrati. 

Skulle du vilja vara med?

– Aldrig i helvete! Jag skulle inte orka med det. Men det är en jag gillar och det är Kjell Espmark. Honom brukar jag skicka några flaskor vin till varje år. Och så skickar vi böcker till varandra och så utbyter vi komplimanger. Jag skickar mina så får jag hans. Han säger att jag är den enda deckarförfattaren i världshistorien som är värd namnet.
Leif GW Persson ler. 

– Det är väl kul att höra? Han kan både skriva och tänka, och är 85 bast. Han kan dessutom försörja sig själv. Det är en hedervärd karl.

Leif GW skulle aldrig vilja sitta i Svenska Akademien, säger han.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

I salongen bredvid köket hänger ett porträtt av Leif GW Persson målat av Stig "Slas" Claesson". På övervåningen har någon dessutom ramat in en serieteckning som föreställer ett nyhetsankare. Programledaren säger: "Detta är Rapport med Sportnytt, Leif GW och vädret". 

”Jag vet bara att jag sammantaget tjänar en jävla massa pengar”

Kan det här med vin, snaps och vilt bli en större industri än böckerna?

– Jag har inte tänkt på det. Jag vet bara att jag sammantaget tjänar en jävla massa pengar och det gör att jag utan att hamna på knä kan hitta på saker som jag inte vet utfallet på, som det här, och det tycker jag är kul. 

Du gör det här mer för att det är kul än för pengarna?

– Ja, faktiskt, säger han och skrattar. Jag gör det här e n b a r t för att det är en kul grej. Det är väl ganska roligt att när du är 73 år fyllda kunna ägna dig åt att göra kul grejor. 

Folk har ju sådana där ”bucket lists”, saker man vill göra under sitt liv. Har du kvar något på din lista?

– Ja, fast det handlar inte om drakflygning och sådant där. Men jag har ju sex barn och elva barnbarn och de senare växer ju med nästan exponentiell hastighet.
GW är förundrad över barnbarnens kärlek. 

– Det är så konstigt för de har plötsligt upplevt ett stort behov av att umgås med mig. Och det är en stor glädje att göra det. Men det är ju inte som att vi sitter och dricker vin tillsammans för de är ju ganska små som genomsnitt. Men de gillar att fiska abborre och sådant eller åka runt med båten och jag lär dem att köra bil. Då drar vi ut på någon åker här så får de sitta och köra.  Det gillar jag. Den yngsta var fyra när vi började köra omkring. Han är mycket lovande vill jag påstå. 

Leif GW Persson brukar inte gå på röda mattan, men när Gröna Lund hade kändispremiär tog han med sin barnbarnen.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Leif GW om kärleken till barnbarnen

Vilken dröm att ha en morfar som låter dig köra bil på en åker som fyraåring?

– Ja, och de får ju sådana där saker som elbilar och traktorer. Det gillar barnen.  

Är det kul att kunna skämma bort dem, ge dem saker du inte kunde få som barn?

– Ja, för det är mycket enkelt. Gåvan är givarens glädje. Det var inte så att jag svalt när jag växte upp, men jag hade ju inga pengar. Jag var ju en arbetarunge på 50-talet. Det var en helt annan värld. Nu blir det ungefär som att leva mitt eget liv baklänges. De tycker det är skitkul att morfar har så mycket pengar. Sedan får de följa med på sådana där saker som ”Grönans” premiär och så blir vi fotograferade.  

Leif GW Persson undviker egentligen röda mattor och vimmelfotografer. Det säger något om kärleken till barnbarnen att han går på Gröna Lunds kändispremiär.
– Jag har inget utbyte av att åka karusell, men det är kul att gå med dem.
Han skrattar.
– Senast på Grönan sa Malakai, bilförarna, ”vem är den där gubben?”. Då är det Micke Persbrandt. Sedan säger Malakai: ”Är han känd?” ”Nej”, sa jag, ”verkligen inte. Skit i honom!” 

Svenska kändisviner

Per Morberg, skådespelare och kock.

Laila Bagge, tv-profil 

Petter, artist

Kajsa Bergqvist, idrottskvinna

Hannah Widell och Amanda Schulman, författare

Maria Montazami, tv-profil

Ernst Kirchsteiger, tv-programledare
Robert Gustafsson, komiker

Plura, artist och programledare

Tina Nordström, tv-kock

Carolina Gynning, programledare

Glenn Strömberg, fotbollsspelare

Hammerfall, hårdrocksband

Bingo Rimér, fotograf

Erik Lallerstedt, krögare

Tomas Ledin, artist

Alex Schulman och Sigge Eklund, författare

Per Gessle, artist

Paolo Roberto, programledare 

Amelia Adamo, journalist

Lasse Stefanz, dansband

Edward Blom, tv-profil

Sebastian Ingrosso och Axel ”Axwell” Hedfors, del av Swedish House Mafia
Marie Serneholt, artistoch programledare

Leif Mannerström, krögare

Ronnie Hellström, fotbollsmålvakt

Sven-Göran Eriksson, fotbollstränare

Kent, rockband

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.