Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW om Hagen: ”Måste ha rejält på fötterna”

Expressens Lisah Silfwer går igenom vändningarna i fallet med försvunna Anne-Elisabeth Hagen.
GW tror att norska polisen har mycket goda anledningar att gripa Tom Hagen.
Foto: TV4/BROTTSJOURNALEN
Anne-Elisabeth Hagen.
Foto: FAMILY HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Polisen har spärrat av huset.
Foto: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet

Leif GW Persson säger att han tror att norska polisen har mycket goda anledningar att gripa Tom Hagen. 

Den norske miljardären, 70, greps i dag, tisdag, i samband med utredningen av hans fru Anne-Elisabeth Hagens försvinnande.

– Om man griper en sådan som Hagen i ett sådant här ärende, då får man se till att ha på fötterna annars kommer det att komma surt efter, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson säger att polisen förmodligen redan från början misstänkt Tom Hagens potentiella inblandning.

– Sådana som han är ju en klassiker i sådana här sammanhang, säger han och fortsätter:

– Om frun försvinner då ska du ju verkligen se till att vända ut och in på deras närstående – och maken är ju nummer ett, den givna misstänkta i utgångsläget.

Varför tror du att det har tagit så lång tid innan man har agerat mot Tom Hagen?

– Jag vet inte. Norsk kriminalpolis har inte ingett något större förtroende hos mig genom åren, och jag har haft goda kontakter med dem. De är inte de vassaste knivarna i lådan. 

”Varför krångla till det?

Leif GW Persson frågar sig varför Tom Hagen skulle ha hittat på kidnappningen.

– Jag tänker så här: om du ska lägga ut villospår, varför i hela fridens namn ska du krångla till det på det här viset? Han är ju tydligen miljardär, då kan man ju inte vara alldeles dum i huvudet. 

– Det är ett jävla pådrag för att eventuellt dölja det här.

Enligt Leif GW Persson hade det ”varit mycket enklare om han bara hade anmält henne försvunnen”.

– Såhär: Jag slår ihjäl frun, jag ser till att städa jävligt noga, sedan ser jag till att dumpa henne på ett ställe där de aldrig i helvete kommer att kunna hitta henne, och sedan kommer jag hem när allt är klart och börjar ringa runt till vänner och bekanta och undra ”var är hustrun”. Då brukar du klara dig.  

Leif GW Persson säger att han har varit med om flertal liknande åtal som har lett till friande domar, ”trots att jag är hundra på att det är han som har gjort det”.

– Hagen kommer nog fortsätta neka, har han gjort sig det här besväret i ett och ett halvt år så lär han väl inte falla till föga nu. Han har säkert levt i den föreställningen att ”det här kommer jag att fixa”, ända tills imorse, säger han.

Ingen kropp, ingen dödsorsak

Leif GW Persson säger att om Tom Hagen ”fortsätter att skaka på huvudet” så är sannolikheten stor att han går fri.

– Eftersom man fortfarande inte har någon kropp, man har ingen dödsorsak, man har gissningsvis ingen brottsplats, annat än det sannolika – att det är bostaden – men man vet ju inte detta med säkerhet, säger han och tillägger:

– Vi ska ju dock inte ta för givet att detta innebär att han är skyldig. Tills att jag vet vad den norska polisen konkret har att anföra mot honom så avvaktar jag.

Kritisk till norska polisen

Leif GW Persson har tidigare kritiserat den norska polisens agerande i Hagen-fallet. 

I TV4:s ”Brottsjournalen” uttryckte han sin förvåning över att de hade väntat i tio veckor efter försvinnandet med att utföra dörrknackning i familjen Hagens bostadsområde.

– Det är nästan omöjligt att få fram iakttagelser så lång tid efteråt, sa han då.

Fredrik Sjöshult: ”Inte överraskad över gripandet”:

Anne-Elisabeth Hagen har varit försvunnen sedan hösten 2018 – nu har hennes man gripits.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.