Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

GW om fiskmiddagen med Löfven: En återhållsam man

Leif GW Persson tänker rösta på S – tills han dör. Foto: IBL
Statsminister Stefan Löfven. Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Leif GW Persson tänker rösta på S – tills han dör. Det bekände kriminologiprofessorn i en krönika i Expressen. 

Nu ger han fler detaljer från middagen med statsminister Stefan Löfven.

– Det var inget överdåd. Vi drack båda mineralvatten. Jag är alltid nykter på våren och han verkar också vara en återhållsam man, säger han till Aftonbladet.

Den folkkäre kriminologen och författaren har länge varit uttalat socialdemokrat. I söndags skrev Leif GW Persson en krönika i Expressen där han förklarade att han tänker rösta på partiet så länge han lever. 

I krönikan nämner han också en middag med Stefan Löfven, där han tillbringade några timmar på tu man hand med statsministern. 

Leif GW Persson menar att de har mycket gemensamt som båda är arbetarbarn sedan generationer, uppvuxna i samma folkhem, och som sedan gjort stora klassresor.

Leif GW Persson om middagen med Löfven

Middagen hölls i Sagerska huset i våras – och Löfven var den som tog kontakt och bjöd in, berättar Persson för Aftonbladet.

– Jag tyckte mycket om honom. Han är en hygglig, begåvad karl. Han är bildad och trevlig att vara med. Sedan har han samma bakgrund som jag- det är en arbetarunge.

Han tycker att Stefan Löfven påminner om ”de gamla sossarna” som Per Albin Hansson och Ingvar Carlsson.

Pratade om gängskjutningar

Enligt Leif GW Persson hade de inget personligt samtal utan talade mer om sakfrågor. Bland annat kretsade samtalet kring den senaste tidens gängskjutningar och hur problemet skulle lösas – med långsiktiga lösningar för att bryta segregationen och att de skyldiga döms till fängelse.

På menyn stod skagenröra, abborre och en chokladbit. Det var ”mycket gott och jäkligt trevligt” även om det blev en stillsam kväll.

– Det var inget överdåd. Vi drack båda mineralvatten. Jag är alltid nykter på våren och han verkar också vara en återhållsam man. Han har ju en del att göra. Det är inte läge att sitta och ha groggarnas glada afton, säger Leif GW Persson.