Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fridolin skiljer sig: ”Stort misslyckande”

Gustav och Jennie Fridolin.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gustav Fridolin.
Foto: SUSANNA PERSSON ÖSTE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Miljöpartiets tidigare språkrör Gustav Fridolin och hans fru Jennie går skilda vägar. 

På sitt Instagramkonto skriver han att de lämnat in skilsmässoansökan.

”För mig är det ett stort misslyckande, men nu är vi här”, skriver Gustav Fridolin. 

Gustav Fridolin var Miljöpartiets språkrör mellan 2011 och 2019 och som 19-åring blev han den yngsta politikern dittills som valts in i riksdagen.

Efter tiden i riksdagen har han gått vidare till nya jobb – bland annat i form av ordförande för Stockholms stads Agenda 2030-råd.

På en karneval i Gislaved 2004 träffade han sin fru Jennie, som arbetar som ingenjör med inriktning social hållbarhet. 

– Hon satt i en tuff skinnjacka och var sur för att jag var sen, men det var jag faktiskt inte – jag kom exakt när jag skulle komma, har MP-språkröret tidigare berättat. 

Tidigare MP-språkröret Gustav Fridolin skiljer sig

Efter 15 år tillsammans går paret skilda vägar. På Instagram meddelar tidigare språkröret att de ansökt om skilsmässa. 

Det var inte såhär vi hade tänkt att det skulle bli, och jag struntar i vad folk säger, för mig är det ett stort misslyckande, men nu är vi här. Och vi är överens och vi är vänner. Jag är så tacksam för allt vad Jennie kämpat och stått ut med för mig, familj och parti, jag ler åt minnena av allt vi varit med om och jag är riktigt glad över att dela föräldraskap med just dig Jennie”, skriver han. 

Paret gifte sig tre år efter att de träffats och i dag har de två barn tillsammans, döttrarna Charlie och Billie. 

För 15 år sedan hann jag precis med ett tåg till Småland och så träffade jag en av de coolaste jag mött. Sedan dess har Jennie och jag upplevt, älskat och upptäckt livet och världen. De senaste åren har vi slitit, men nästan jämt på varsitt håll. När det nu äntligen skulle vara tid för oss, fanns inte så mycket oss kvar. Sedan en tid tillbaka lever vi inte ihop, och vi har skickat in den där skilsmässoansökan”, skriver Gustav Fridolin.   

https://www.instagram.com/p/B4vNISZnuMg/

Slutade som språkrör i oktober förra året

Gustav Fridolin har tidigare berättat om behovet att koppla bort politiken – vilket underlättades av att Jennie inte är politiskt engagerad. 

– Med min fru har jag ett liv utanför politiken, hon är inte politiskt engagerad. Jag vet faktiskt inte ens vad hon röstar på, har han tidigare sagt till Svensk Damtidning. 

Det var i oktober förra året som Gustav Fridolin meddelade att han inte ställer upp för omval under Miljöpartiets partikongress. Miljöpartiet har inskrivet i stadgarna att man inte kan vara språkrör mer än nio år i rad. Beskedet kom efter att Miljöpartiet gjort ett katastrofval. 

– Båda mina barn har fötts under min tid som språkrör och det är ett jobb där telefonen alltid är närvarande. Man kan aldrig vara helt där för någonting kan alltid hända, sa han i samband med beskedet. 

Expressen har varit i kontakt med Gustav Fridolin som inte vill kommentera ytterligare. 

Se intervjun med Gustav Fridolin från i mars i år med Karolina Skoglund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.