Gunvor Eklund ogillar att det bara serveras frukostägg på helgerna. "Det är ynkligt" , säger hon. Foto: Lasse Sandström
Gunvor Eklund ogillar att det bara serveras frukostägg på helgerna. "Det är ynkligt" , säger hon. Foto: Lasse Sandström

Gunvor snuvas på frukostäggen

Publicerad
Uppdaterad
Först drogs kaffet in för äldre i Skåne.
Nu larmar Gunvor Eklund, 84, i Köping om en ny ransoneringskupp:
Frukostäggen försvinner på vardagar.
När Gunvor Eklund i går läste i Expressen om pensionärerna i Hässleholm som tvingades ransonera sitt kaffe reagerade hon direkt.
Hos henne, på äldreboendet Nordlund i Köping, har man nu dragit in på de gamlas frukostägg.

"Ynkligt"

- Sedan fjorton dagar får vi bara ägg till frukost på helgerna. Här bor många äldre som är vana vid att få ägg till frukost varje dag, säger hon.
Bland de boende på avdelningen har många reagerat på förändringen och Gunvor är upprörd.
- Jag tycker att det här är ynkligt.
När hon frågade varför man dragit in på frukostäggen på vardagarna fick hon svaret att äggen inte var nyttiga.
- De sa att det inte är bra att äta ägg för ofta.

Ska undersöka

Sirpa Vikman-Eriksson är enhetschef för äldreboendet.
- Vi har haft ett arbetsplatsmöte där man har diskuterat frukosten med de äldre. Som jag förstått det skulle personalen prata med de boende om frukosten.
- Vi pratade om man skulle ha olika sorters gröt på olika dagar. Men jag vet inte vad som är sagt om äggen, det behöver jag undersöka, säger Sirpa Vikman-Eriksson.
Enligt henne handlar det inte om några sparkrav.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag