Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunnar Wall: "Hoppas de tar itu med det här"

Foto: Foto Gunnar Seijbold

Han höll sin historia hemlig i över 26 år.

Men den prisbelönte författaren Gunnar Wall tvivlar inte på trovärdigheten hos vittnet som hörde av sig till honom och berättade att han fick frågan av en polis om att mörda Olof Palme.

– Nu hoppas jag att Palmegruppen kommer att ta itu med det här, säger Gunnar Wall, till Expressen.se.

Företagsledaren, som i dag är i 60-årsåldern, hörde av sig till författaren och journalisten Gunnar Wall efter att ha läst hans bok "Mordgåtan Olof Palme". De har haft kontakt i lite drygt ett års tid, och berättar i dag i Aftonbladet om de nya uppgifterna.

– Han hade lite funderingar kring boken, och även en del synpunkter som jag välkomnade. Han är ju väldigt kunnig gällande vapen. Jag märkte sedan att det var något mer han ville berätta, men han var väldigt försiktig, säger Gunnar Wall, till Expressen.se.

Skiljer sig från andra tips

Sedan han började skriva om Palmemordet har han fått in omkring 100 tips på ny, relevant och trovärdig information.

– Men det som gör att tipset från den här mannen skiljer sig från de andra är förstås att han själv fick frågan. Jag bedömer honom som väldigt trovärdig, det här är det starkaste tips jag har fått. Han överdriver inte, och har varit tydlig med att han verkligen inte tyckte om Olof Palme. Bland annat eftersom han var företagare, och inte tyckte att Olof Palmes politik gynnade småföretagarna i Sverige, säger Gunnar Wall och fortsätter:

– Han kan säkert ha suttit på en middag och gjort utspel om hur illa han tyckte om Palme, säger Gunnar Wall.

Känner sig bränd

Företagsledaren som Gunnar Wall har kontakt med försökte vid ett tillfälle berätta om frågan han fått för en av utredarna i Palmegruppen.

– Det gjordes ingen formell anmälan, han försökte berätta för utredaren i ett annat sammanhang, men blev avspisad. Han känner sig antagligen bränd av utredarna, men har sagt att om de söker upp honom så kommer han att berätta det han vet. Jag hoppas att de kommer att ta itu med det här nu, och att de kommer att lyssna på hans berättelse, säger Gunnar Wall.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.