Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunnar Axén slängde tv:n efter sommarprat

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Moderaten Gunnar Axén blev så arg på Athena Farrokhzads sommarprat att han kastade ut tv:n.
Foto: Tommy Pedersen
Athena Farrokhzad.
Foto: Izabelle Nordfjell

Moderaten Gunnar Axén blev så arg på Athena Farrokhzads sommarprat att han kastade ut tv:n.

Nu rasar han mot Sommar i P1.

– Musik och prat som uppmanar till lagbrott är ingenting som public service ska hålla på med, säger Gunnar Axen.

Den moderate politikern Gunnar Axén satt hemma och lyssnade på poeten Athena Farrokhzads sommarprat i går.

Programmet gjorde honom så upprörd att han bestämde sig för att helt avstå från utbudet i public service i fortsättningen.

"TV:n utslängd. Ett enkelt samtal t 0771-910004 o jag behöver inte längre finansiera @CillaBenko o hennes rödgröna valarbetare. Nöjd.", skriver han på Twitter.

I morse tog han helt enkelt sin tv, bar ut den till bilen och körde i väg den till återvinningen.

– Det påskyndade teknikskiftet, säger Gunnar Axén när Expressen når honom.

Han berättar att han upprördes över att sommarprataren Athena Farrokhzad i sitt sommarprat uppmanade till lagbrott. Sommarprataren ska enligt honom ha uppmanat till att stötta människor som befinner sig olovligt i Sverige, och att ingå skenäktenskap. Något som Gunnar Axén inte håller med om.

– Musik och prat som uppmanar till lagbrott är ingenting som ett underhållningsprogram i public service ska hålla på med, säger Gunnar Axén.

"Uppmanar till nackskott"

Athena Farrokhzad spelade även Ebba Grön-låten beväpna er, något som också gjorde Gunnar Axén upprörd eftersom han tolkar låten bokstavligen.

– Den uppmanar till nackskott, säger han.

Han tycker inte att detta hör hemma i public service och menar att Sveriges radio indirekt bär skulden eftersom de väljer ut vilka sommarpratare som får prata.

Gunnar Axen erbjöd sig därför själv på Twitter att ställa upp som sommarpratare för att jämna ut åsikterna.

Men Athena Farrokhzad håller inte med. I en intervju med P3 Nyheters Emanuel Karlsten tidigare i somras ska hon ha lovat att kompensera för all opartiskhet Sveriges Radio hittills producerat i år.

– En sommarpratare är oftast inte anställd på SR och har därmed väsentligt friare ramar. Min uppgift blev att tillsammans med jurist gå igenom manus för att säkerställa att programmet enligt vårt sändningstillstånd hamnar på rätt sida gränsen, säger Daniel af Klintberg är ansvarig utgivare för Sommar i P1 till Dagens Media.

Han menar att programmet har en stark antirasistisk apell som riktar sig först och främst mot rasismen, men också mot det som representerar det etablerade politiska Sverige.

Expressen har sökt Athena Farrokhzad för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.