Gudrun Schyman kritisk mot "Fittstim"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I det nya SVT-programmet "Fittstim" ställer sig programledaren Belinda Olsson frågan om feminismen har spårat ur.
Foto: Sven Lindwall

Det gick stundtals hett till när feminism debatterades efter Belinda Olssons nya SVT-program "Fittstim".

Feministikonen Gudrun Schyman kritiserade programmet i SVT:s "Debatt".

– Jag har full respekt för din personliga betraktelse, och låt den vara det, sa Schyman i programmet.

I det nya SVT-programmet "Fittstim" ställer sig programledaren Belinda Olsson frågan om feminismen har spårat ur.

Programmet ledde till en debatt redan innan det sändes. Och efter att första avsnittet har haft premiär kritiserade feministikonen Gudrun Schyman programmet i SVT:s "Debatt".

Schyman menar att Olsson bara fokuserar på vissa frågor, som hen-dagis till exempel, och bortser från de stora frågorna, som till exempel arbetsmarknadsfrågor.

– Den feminism som jag ser är något helt annat. Jag ser ett fantastiskt feministiskt genombrott just nu. Jag har aldrig varit med om ett sånt stort intresse för feminismen och Feministiskt initiativ, sa Schyman i "Debatt".

"Ingen motsättning"

Belinda Olsson menade att det inte behöver finnas en motsättning mellan det och att hon undersöker hur dagens feminism mår.

– Det finns ingen motsättning mellan de viktiga frågorna och att jag tittar på feminismen. Vad ser jag för frågor som kan skrämma bort människor. När vi diskuterar i tidningarna om Beyoncé är en äkta feminist eller inte så är jag rädd att det kan skrämma bort unga tjejer, sa hon i SVT:s "Debatt"

Efter SVT:s "Debatt" fortsatte diskussionen på Twitter.

"Modigt och bra av Belinda Olsson att 'kacka i eget bo'. Ska bli spännande att följa ditt Fittstim, Belinda", skrev tv-profilen Malou von Sivers.

Moderatpolitikern Maria Abrahamsson var mer skeptisk till debatten:

"Nu bråkar nerlagda Radio Ellen och Gudrun Schyman om vem som är bäst feminist. Kvinna inflikar att hon inte rakar sig under armarna. Jaha", skrev hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.