Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gudrun och Per orsakade förödelse

14 Jan 2007 : Stormen Per
Fyra människor omkom under stormen; tre av dem på grund av fallande träd. Cirka 275 000 hushåll förlorade strömmen. 12 miljoner kubikmeter skog förstördes, i stort sett all tågtrafik ställdes in i området. De absolut högsta vindhastigheterna uppmättes på Hanö med 40 m/s i vindbyarna och 28 m/s i medelvind.

7 Jan 2005: Stormen Gudrun

Nio människor miste livet direkt i samband med stormen och som mest var 415 000 hushåll utan ström. För vissa tog det flera veckor innan elen var tillbaka. 75 miljoner kubikmeter skog förstördes. Tåg-, buss- och färjetrafik stod stilla i stora delar av Syd- och Västsverige.

3 Dec 1999: Århundradets storm

Stormen var den värsta i de svenska farvattnen sedan början av 1990-talet. Byar mättes upp till 43 m/s på Hanö och 36 m/s i Malmö. Stormen innebar dödsoffer, strömavbrott för som mest 100 000-tals elabonnenter och bortåt 5 miljoner kubikmeter stormfälld skog.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.