Slänggungan kommer att bli 100 meter hög. Foto: Gröna Lund
Slänggungan kommer att bli 100 meter hög. Foto: Gröna Lund

Gröna Lund vill bygga Europas högsta slänggunga

Publicerad
Uppdaterad
Skandinaviens häftigaste berg- och dalbana och Europas högsta slänggunga. Det är två attraktioner som finns med på den bygglovsansökan som Gröna lund i dag lämnar in för Skeppsholmsviken.
- Vi hoppas kunna ha allting klart 2012-2013, säger Ulrika Jonsson, tf pressansvarig på Gröna Lund.
På måndagen lämnar Gröna Lund in sin ansökan om bygglov för Skeppsholmsviken, det 8 000 kvadratmeter stora område som i dag fungerar som parkeringsplats för nöjesparkens besökare. Med på ritningen finns bland annat en cirka 100 meter hög slänggunga, Europas högsta, och en ny berg- och dalbana.


500 miljoner kr

– Det är två önskemål men än är inget hugget i sten ännu, säger Ulrika Jonsson.
Prislappen på hela kalaset är 500 miljoner kronor.
– Aldrig tidigare har det satsats så mycket pengar inom besöksnäringen och vi är mycket stolta över att kunna göra det här för Gröna Lund, men också för Stockholm som turistattraktion, säger Ulf Larsson, Gröna Lunds VD i ett pressmeddelande.
När hoppas nu kunna sätta i gång med arbetet?
– Vi lämnar in bygglovsansökan i dag sedan beror det på hur lång tid det tar att behandla ärendet. Vår förhoppning är att allt ska stå klart 2012-2013, säger Ulrika Jonsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag