Grisbonden Torbjörn Carlström från gården Edet har aldrig raggat upp någon brud - till hösten syns han i tv-programmet "Bonde söker fru". Foto: Svensson Ylwa
Grisbonden Torbjörn Carlström från gården Edet har aldrig raggat upp någon brud - till hösten syns han i tv-programmet "Bonde söker fru". Foto: Svensson Ylwa

Grisbonden Torbjörn drömmer om en fru

Publicerad
Uppdaterad
KIL. Grisbonden Torbjörn Carlström, 36, från Kil drömmer om att hitta en fru. Han en av åtta bönder som ska söka lyckan i TV4:s succéprogram.
- Jag har aldrig raggat upp någon i hela mitt liv, säger han.
Gården där Torbjörn Carlström föder upp slaktsvin heter Edet och ligger mellan Fagerås och Sunne. Torbjörn köpte gården 2005 och här finns allt han önskar - naturen, kompisarna och djuren. Det enda som saknas är kvinnan i hans liv.
- Jag har varit singel i två år. Jag blir trött på att vara ensam emellanåt. Jag har många kompisar, men det är inte samma sak, säger Torbjörn Carlström när Karlstad.expressen.se träffar honom hemma på Edet.

Drömkvinnan har humor

Drömkvinnan är snäll, smart och rolig.
- Utseendemässigt tycker jag att Rapports Lisbeth Åkerman är jäkligt snygg. Men det spelar ingen roll hur hon ser ut, säger Torbjörn.
Han både ser ut och påminner i sättet om förra årets favoritbonde Mikael Larsson.
- Ja, vi är nog lite smålika. Mina kompisar kallade mig för ”Micke” hela förra säsongen. Det var därför de anmälde mig, säger Torbjörn med ett brett leende.

"För snäll ibland"

Han beskriver sig själv som snäll och lite blyg.
- Jag bryr mig om folk och ställer alltid upp. Jag är nog lite för snäll ibland. Jag är nog ganska rolig och har småsjuk humor. Men jag skulle aldrig gå fram och prata med nån på krogen. Det är jag för blyg för. Att han skulle bli bonde var självklart. Han bestämde sig redan som 15-åring. Men det hann bli en sväng på läkarlinjen innan han slog till och
köpte gård.
- Läkarlinjen var för svår. Men jag skulle säkert ha varit rikare om jag fortsatt, säger han och skrattar.

Mycket Värmland

Av årets åtta uttagna bönder är två värmlänningar. Torbjörn konkurrerar om
kärlekstörstande kvinnor med Säfflekollegan Karl Petter Bergvall, 24.
- Han är en rolig en. Väldigt skojig och lättsam att prata med. Jag ser oss inte som kunkurrenter, utan som kompisar, säger Torbjörn.
I onsdags blev båda presenterade i Nyhetsmorgon i TV4. Men Torbjörn och Karl Petter höll på att inte ta sig dit.

Vilse på Centralstationen

- Vi gick vilse på Centralstationen två gånger. Jag skulle aldrig kunna bo i Stockholm. Trångt och jävligt!
I mitten på maj sänds avsnittet där tittarna får bekanta sig med årets bondeskörd. Sedan är det bara att grabba pennan och skriva.
Vad ska man skriva i brevet för att få dig att haja till?
- Jag vill få intrycket att det är en jordnära, snäll och trevlig människa. Någon lugn och lättpratad, säger Torbjön Carlström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag