Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gripen i Sandviken förnekar brott

ANVÄNDE VILLAN SOM SOMMARSTUGA. 49-åringen köpte trerumsvillan i Högbo utanför Sandviken förra hösten och har använt den som sommarstuga. Men midsommarfirandet hann inte ens börja - under morgonen hittades mannen död. Nu är hans 41-åriga sambo, en flerbarnsmamma, gripen. Polisen rubricerar brottet som mord. "Skadorna på kroppen tyder på att mannen bragts om livet", säger Göran Lyrberg vid Gävleborgspolisen.Foto: Jens L Estrade

Den 41-åriga flerbarnsmamman som misstänks för mord på sin 49-årige sambo i Högbo utanför Sandviken förnekar brott.

Kvinnan kommer sannolikt att begäras häktad på måndag.

– Hon är jätteuppriven, säger hennes advokat Slobodan Jovicic.

Skadorna på kroppen tyder på att mannen har bragts om livet. I övrigt är polis och åklagare mycket förtegen kring omständigheterna.

Kvinnan har hörts två gånger sedan gripandet och kommer sannolikt att höras en gång till under helgen. Åklagaren vill dock inte gå in på vad hon har sagt.

– Så som utredningen ser ut tror jag att de sannolika skälen kommer att kvarstå så att jag kommer att kunna begära henne häktad. Med största sannolikhet blir det på måndag, säger åklagare Helena Swahn.

Hör vittnen

Ingen annan person är misstänkt i samband med dödsfallet.

Åklagaren arbetar nu med att samla in vittnesuppgifter.

– Jag har bland annat hört grannen i området, säger Helena Swahn.

Kvinnans advokat Slobodan Jovicic träffade sin klient på midsommarafton.

– Hon är jätteuppriven. Hon mår jättedåligt. Dels är hon ju ledsen rent allmänt, sedan är hon även ledsen över att hon är frihetsberövad.

"Ett hyggligt par"

Den 49-årige mannen köpte trerumsvillan i Högbo förra hösten och har använt den som sommarstuga tillsammans med flerbarnsmamman.

Mannen är skriven i Gävleborg men grannarna berättar att han tillbringar mycket tid i stockholmstrakten.

Grannarna berättar om ett hyggligt par som ofta besökte huset på helgerna och påtade i trädgården. Mannen var bilintresserad och hade nyss gått med i byns fiskelag.

Händelsen slog ned som en bomb mitt i midsommar­firandet i idylliska Högbobruk.

– Det är klart att det är otäckt. Att det händer just en sådan här dag när det är så mycket folk här, säger tvåbarnsmamman, Malin Blom, 42, till Expressen.

"Är otrevligt"

Gösta Hammar, 82, och hans fru Stina Hammar, 79, har bott i huset intill mordplatsen sedan decennier:

– Det är otrevligt det som hänt. Jag hälsade på dem senast i går. Sambon var ute i går och rensade häcken med lillflickan, säger Gösta.

– På midsommar och allting. Och jag som nyss har lärt känna dem. Han var en bra pojk, tillägger han.