Gripen för mordförsök
– attackerade kollega

Publicerad

I Boden har en man i 40-årsåldern gripits misstänkt för mordförsök.

Han ska ha knivskurit en arbetskollega i 20-årsåldern på den gemensamma arbetsplatsen.

Han vårdas nu på sjukhus med svåra skador.

– Det senaste jag har hört är att han fortfarande är svårt skadad, säger Mikael Norén, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Larmet kom till polisen vid halv fem tiden under fredagseftermiddagen.

Det råder fortfarande vissa oklarheter kring exakt vad som hände, men av någon anledning ska det ha uppstått ett bråk på arbetsplatsen mellan två män.

Det i sin tur ska ha lett till att mannen i 40-årsåldern drog fram en kniv och högg den andra mannen i bröstet.

– Han fördes med ambulans till sjukhuset och det senaste jag har hört är att han fortfarande är svårt skadad. Gärningsmannen greps på platsen, säger Mikael Norén.

Beslut om anhållan senare i kväll

De båda männen ska vara gästarbetare från ett annat land.

Polisen utreder händelsen som mord- eller dråpförsök, men rubriceringen kan komma att ändras.

– Den innefattar även grov misshandel. Det beror lite på vad utredningen kommer fram till, säger Mikael Norén.

Polis håller under kvällen förhör med den misstänkta gärningsmannen. Först efter det kommer man att kunna etablera något motiv. Då ska även åklagaren besluta om mannen ska anhållas eller släppas på fri fot.

– Åklagaren kommer med största sannolikhet att ta ställning till detta senare under kvällen, säger Mikael Norén.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag