Greta Thunbergs känga till Trump: ”Lugna dig”

Följ Expressens valvaka här.
Klimataktivisten Greta Thunberg.
Foto: Olivier Matthys TT / TT NYHETSBYRÅN / AP TT / Olivier Matthys / AP / N
Donald Trump.
Foto: CHRIS KLEPONIS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Greta Thunberg kastar en skämtsam känga till USA:s president mitt under brinnande presidentval.

”Donald måste jobba på att hantera sin ilska, och sen gå och se en gammal hederlig film med en vän! Lugna dig, Donald, lugna dig”, skriver hon i en blinkning till en tweet som Trump skrev om henne för ett år sedan.

När Greta Thunberg utnämndes till årets person av tidningen Time förra året var Donald Trump inte sen med att vädra sina åsikter om miljöaktivisten som tagit världen med storm.

”Så löjligt. Greta måste jobba på att hantera sin ilska, och sen gå och se en gammal hederlig film med en vän! Lugna dig, Greta, lugna dig”, skrev han.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1205100602025545730?s=20

Nu, efter Trumps upprepade versala utspel på Twitter under presidentvalet, svarar Greta Thunberg med samma mynt samtidigt som hon delar hans Twitter-inlägg (”SLUTA RÄKNINGEN!”).

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1324439705522524162?s=20

Inte första gången

I flera attacker har Trump kritiserat Thunberg, och bland annat sagt att hon borde fokusera mer på andra länder än på klimatfrågan i USA, i samband med att hon deltog i ett toppmöte i Davos.

Men Greta Thunberg verkar ha tagit den amerikanska presidentens kritik med ro.

– Det om något är väl ett bevis för att man har åstadkommit någonting, har hon tidigare sagt till Expressen om Trumps åsikter om henne.

Modellflickvännen uppges ha gjort slut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.