Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta Thunberg fyller 18 – skämtar till det på Twitter

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Greta Thunberg.
Foto: COURTESY OF HULU / AP TT NYHETSBYRÅN

Greta Thunberg fyller 18 år – och skämtar till det på Twitter. 

Iklädd en tröja med orden ”Flat Mars Society” gör den numera myndiga klimataktivisten tummen upp, och skriver att hon kommer sitta på den lokala pubben och avslöja alla mörka hemligheter bakom ”klimat- och skolstrejkkonspirationer”. 

Greta Thunberg, som blivit världskänd som klimataktivist sedan hon som 15-åring började strejka utanför riksdagshuset. 

Nu fyller hon 18 år och skämtar om att klimatkrisen är en konspiration som hennes föräldrar tvingat henne att demonstrera mot, men att hon nu är fri. 

Hon skriver: ”Tack så mycket för alla välönskningar på min 18:e födelsedag! I kväll hittar ni mig nere på den lokala puben, avslöjande alla mörka hemligheter bakom klimat- och skolstrejkskonspirationen och mina onda hanterare kan inte längre kontrollera mig! Jag är äntligen fri!!!” 

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1345759558124384258

Högerextrema Fria Tider uppmärksammade också Greta Thunbergs födelsedag. På Twitter skriver de: ”Från och med idag blir det möjligt att kritisera Greta utan att vänstern kan anklaga en för att sprida 'hat och hot mot barn'”.  

Greta Thunberg uppmärksammade Fria Tiders tweet och svarade med en pik: ”Verkligen ett stort tack för att ni - och alla era läsare - har avstått från att sprida hat, hot, lögner och konspirationsteorier fram tills idag!”. 

SVT sänder i dag den uppmärksammade dokumentären ”Greta”. Filmen är gjord av Nathan Grossman och har legat på SVT play sedan 25 december. 

Här möts Greta och Obama: ”Vi är ett team”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.