Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta slår tillbaka mot arvodesryktet: ”Inte sant”

Se Greta Thunbergs tal från Briliant Minds.
Rebecca Weidmo Uvell påstår på sin blogg att Greta Thunberg går att anlita hos talaragenturen AAE.
Foto: Privat/Rebecca Weidmo Uvell blogg / https://uvell.se/2019/06/30/ideellt-thunberg/
Lars Beckman delade ett blogginlägg på Twitter det påstås att det går att anlita Greta Thunberg som talare för mellan 10 000-20 000 dollar.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Samhällsdebattören Rebecca Weidmo Uvell skrev nyligen på sin blogg att Greta Thunberg inte alls jobbar ideellt.
Foto: MICHAELA HASANOVIC

Lars Beckman (M) delade debattören Rebecca Weidmo Uvells blogginlägg på Twitter där hon påstår att det går att anlita Greta Thunberg som talare för mellan 10 000-20 000 dollar.  

Men en sajt som sa sig kunna boka Thunberg som talare har tagit bort uppgiften och den 16-åriga klimataktivisten konstaterar att uppgifterna inte stämmer. 

”Det är självklart inte sant”, skriver Greta Thunberg på Twitter. 

Samhällsdebattören Rebecca Weidmo Uvell skrev nyligen på sin blogg att Greta Thunberg inte alls jobbar ideellt. Hon publicerade i samma inlägg en skärmdump som ser ut att komma från agenturen All American Speakers (AAE), som hyr ut kända talare, där det står att man kan anlita Thunberg för mellan cirka 100 000 och 200 000 kronor. 

Hon spred sedan blogginlägget på Twitter vilket retweetades av moderate riksdagsledamoten Lars Beckman. 

Sedan dess har länken på AAE:s hemsida där det står att Greta kan bokas dock tagits bort. 

När Expressen når Lars Beckman så säger han att han gick in på AAE:s hemsida via Weidmo Uvells blogg där han såg bilden på Thunberg tillsammans med den saftiga prislappen. 

– Jag tycker att Greta har satt fokus på en väldigt viktig fråga. Jag har inga problem alls med Greta som företeelse. Det intressanta är att, hur kommer det sig att den ansedda stora amerikanska talarsajten lägger upp Greta som person med ett arvode som är relativt högt? Och varför har de plockat ner det?, säger Lars Beckman. 

Rebecca Weidmo Uvell skrev i ett blogginlägg att AAE erbjöd Greta Thunberg som talare för mellan 100 000-200 000 kronor, med sajten har sedan plockat ned uppgiften.
Foto: Privat/Rebecca Weidmo Uvell blogg / https://uvell.se/2019/06/30/ideellt-thunberg/

Greta Thunberg korrigerar

Men Greta Thunberg gick ut och korrigerade uppgifterna och konstaterade att hon inte representeras av någon agentur eller tar betalt för sina anföranden. 

”Tydligen så hävdar en talar-agentur att man kan 'boka' tal från mig genom dem, och att jag tar betalt för mina framträdanden. 

Det här är självklart inte sant, jag tillhör inte någon agentur och jag tar inte ett öre för mina tal. 

Och det jag tjänar på mina böcker och de pris jag får går till välgörenhet”. 

Expressen har sökt Rebecca Weidmo Uvell och All American Speakers. 

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1145318090391064577

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.