Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta på omslaget av Rolling Stone

Greta Thunbergs strejk för klimatet har spridit sig över hel världen och hon har utsetts til årets person av tidningen Time.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Greta Thunberg skriver själv på sin Instagram att hon kan ha haft coronaviruset och har valt att hålla sig själv isolerad.Foto: STEPHANIE LECOCQ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Skärmdump på Rolling Stones omslag med Greta Thunberg.Foto: Skärmdump tidningsomslag / Rolling Stone

Klimataktivisten Greta Thunberg på omslaget av den klassiska amerikanska populärkulturella tidningen Rolling Stone. 

”Greta berättar för de vuxna att de är dårar och att deras planer är kortsiktiga”, skriver journalisten Stephen Rodrick. 

I ett långt reportage i rocktidningen Rolling Stone skriver journalisten Stephen Rodrick om hur Greta Thunberg blev ledare för en hel klimatrörelse endast beväpnad med ett plakat, en röst och en vilja. 

https://www.instagram.com/p/B-MqLcFjl9q/

Journalisten har följt Greta på plats vid ett flertal tillfällen under 2020. På mötet i Davos träffade han den före detta demokratiska presidentkandidaten och vice presidenten Al Gore berättar för Rodrick vilket som är hans favoritögonblick med Greta: ”Det var när Greta talade inför världens samlade ledare i FN i höstas”, sa före detta vice presidenten. 

”Jag är väldigt känslosam”

Samma dag som Greta talade på Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm var Stephen Rodrick på plats. Efter talet skanderade publiken ”Greta” ”Greta” och för första gången fick han en möjlighet till ett samtal. Han undrar hur hon klarar av alla hatare och Greta svarade att det är tio anonyma konton på Twitter. Det är ingenting att bry sig om. Och efter en stund som de talat mjuknar Greta lite. 

– Jag är väldigt svag på ett sätt, jag är liten och väldigt känslosam och det är vanligtvis ingenting som folk associerar med styrka. Jag tycker att svaghet också kan vara välbehövligt för vi behöver inte vara mest högljudda eller tjäna mest pengar.  Vi behöver bara bry oss lite mer, säger hon till Stephen Rodrick. 

Efter talet på Medborgarplatsen flyttade klimatrörelsen ut på internet på grund av coronavirusets utbredning. Och på torsdagskvällen skrev Greta Thunberg på Instagram om det nya initiativet ”Talksforfuture som startar på fredag, där man kommer hålla seminarier online med forskare, experter och journalister. 

https://www.instagram.com/p/B-NJrWDpafP/?igshid=12cn9ljfz5qve

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.