Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grekiskt krispaket nummer tre på väg

Ett beslut om ett möjligt tredje stödprogram till Grekland, för att täcka upp mångmiljardhål i landets finansieringsplan 2014–2015, väntas i november, rapporterar Reuters med hänvisning till EU-källor.

Grekland, inne på sjätte året av recession och med en ungdomsarbetslöshet på över 60 procent, saknar enligt beräkningar upp till 11 miljarder euro under perioden.

ECB-chefen Mario Draghi framstod också som på det klara med att Grekland kan behöva förlängt stöd på en presskonferens i Frankfurt. Fast några nedskrivningar på landets skulder till ECB är inte aktuellt, tillade han.

Uttalandet kommer sedan holländaren Jeroen Dijsselbloem, ordföranden för eurozonens finansministrar, inför EU-parlamentet klargjort att en förlängning av stödet vore rimligt.

– Trots de senaste framstegen står det klart att Greklands problem inte kommer att vara fullständigt lösta 2014, sade han.

Grekland har sedan landets kris slagit ut landet från kapitalmarknaden 2010 redan fått två stödprogram med nödlån på sammanlagt 230 miljarder euro, från euroländerna och IMF. Därtill kommer en rekordstor skuldnedskrivning av privata lån till Grekland på 107 miljarder euro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.