Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Grekiskt krispaket nummer tre på väg

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Ett beslut om ett möjligt tredje stödprogram till Grekland, för att täcka upp mångmiljardhål i landets finansieringsplan 2014–2015, väntas i november, rapporterar Reuters med hänvisning till EU-källor.

Grekland, inne på sjätte året av recession och med en ungdomsarbetslöshet på över 60 procent, saknar enligt beräkningar upp till 11 miljarder euro under perioden.

ECB-chefen Mario Draghi framstod också som på det klara med att Grekland kan behöva förlängt stöd på en presskonferens i Frankfurt. Fast några nedskrivningar på landets skulder till ECB är inte aktuellt, tillade han.

Uttalandet kommer sedan holländaren Jeroen Dijsselbloem, ordföranden för eurozonens finansministrar, inför EU-parlamentet klargjort att en förlängning av stödet vore rimligt.

– Trots de senaste framstegen står det klart att Greklands problem inte kommer att vara fullständigt lösta 2014, sade han.

Grekland har sedan landets kris slagit ut landet från kapitalmarknaden 2010 redan fått två stödprogram med nödlån på sammanlagt 230 miljarder euro, från euroländerna och IMF. Därtill kommer en rekordstor skuldnedskrivning av privata lån till Grekland på 107 miljarder euro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.