Greider: "Mona Sahlin har snöat in i onödan"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Göran Greider.
Foto: Cornelia Nordström

Mona Sahlin säger i dagens Expressen att hon aldrig kommer förlåta Göran Greider för artikeln om Louis Vuitton-väskan.

– Om hon ska komma över sin bitterhet, be henne läs hela artikeln, svarar Göran Greider till Expressen.se.

Det var i januari 2010 som Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dala-Demokraten, skrev debattartikeln om Mona Sahlins lyxiga Louis Vuitton-väska på Newsmill.

Han skrev bland annat:

"För en socialdemokratisk partiordförande borde kampen mot social ojämlikhet vara det centrala. Så uppfattar de flesta väljare det. Hennes dyra handväska ger precis motsatt meddelande."

"Kommer aldrig förlåta honom"


Expressen i dag.

Än i dag retar sig den förra S-ledaren på artikeln. 

I en stor intervju med Cecilia Hagen i söndagens Expressen säger Mona Sahlin så här, på frågan om det finns någon hon "skulle vilja drämma till så här i efterhand":

– En som jag retat mig otroligt på genom åren är Göran Greider.

– Jag kommer aldrig att förlåta honom att han skrev en jättelång artikel med rubriken: "Därför är Mona Sahlins väska det största hotet mot socialdemokratin."

Men Göran Greider tycker att hon missförstått artikeln och bara hakat upp sig på rubriken.

– Det är rubriken som är olycklig och den satte Newsmill. Artikeln handlar om konsumtionssamhället, och att det framför allt är välbeställda män som driver den framåt mot ett ekologiskt elände, säger Göran Greider till Expressen.se.

"Titta inte bara på rubriken"

Han fortsätter:

– Om hon ska komma över sin bitterhet, be henne läs hela artikeln. För det är en skillnad om man bara tittar på rubriken mot om man läser hela artikeln.

Göran Greider vill samtidigt påpeka att han före och under hela valrörelsen stod upp för Mona Sahlin.

– Jag försvarade henne hela tiden. Om hon har fastnat i det här med väskan så har hon verkligen snöat in på det i onödan, säger Göran Greider.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.