Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Greg vanställdes efter lek med sin hund – är fast besluten att gå igen

Läkarna tror att Greg kommer att kunna gå igen, mycket tack vare sin positiva inställning och beslutsamhet. Foto: IVAN MORENO / AP TT NYHETSBYRÅN
Greg tvingades amputera benen och händerna efter att ha fått sepsis av saliv från sin hund Ellie. Foto: FOX

Greg Manteufels kärlek för hundar fick tragiska konsekvenser – efter ett slick från sin hund tvingades han amputera både händer och fötter. 

Vägen tillbaka är lång, men 48-åringen från Wisconsin är fast besluten att kunna gå igen. 

– Jag tror att han kommer att nå alla sina mål, säger läkaren David Del Toro.

Hundälskaren Greg Manteufel förlorade sina händer, fötter och delar av sina armar efter att ha drabbats av en ovanlig sjukdom.

Det var i somras som en lekstund med hunden Ellie drastiskt  kom att förändra hans liv. Greg insjuknade hastigt i en form av sepsis, som läkarna har bedömt kom från hundens saliv.

– Det är svårt att ta in. Jag har omgett mig av hundar hela mitt liv, sa Greg Manteufel då. 

 

LÄS MER: Gosade med sin hund – veckor senare var 48-åringen helt vanställd 

 

De senaste månaderna har han genomgått ett tiotal operationer. Infektionen han drabbades av slog ut cirkulationen i flera av hans kroppsdelar, vilket har inneburit att Greg varit tvungen att amputera dem.

Läkarna har från dag ett hyllat Greg för hans positiva inställning. Trots allt som hänt blickar han framåt och nu säger han att han är fast besluten att kunna gå och köra bil igen, ”så att jag kan gå vidare i livet och inte bara vara fast någonstans”. 

– Ingen annan har Gregs beslutsamhet. Jag tror att han kommer att nå alla sina mål, det kommer bara att vara en lång resa, säger läkaren David Del Toro.

Greg Manteufel är fast besluten att kunna gå igen. Foto: IVAN MORENO / AP TT NYHETSBYRÅN

Tycker fortfarande om hundar

Tanken är att Greg i takt med att hans skador börjar läka ska kunna prova ut proteser. 

Den hemska händelsen har inte ändrat Gregs kärlek till hundar. Hans fru Dawn Manteufel berättar att en av de första sakerna som hände när Greg kom hem från sjukhuset var att deras hund Ellie kröp upp intill honom i soffan. 

– Jag tycker fortfarande om hundar, säger Greg.