Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gravida Marlen ströps – mördaren skar ut bebisen

Marlen Ochoa-Uriostegui, 19, var gravid i nionde måndaden när hon försvann. Foto: Facebook
Marlen och hennes man väntade sitt andra barn, när Marlen mördades. Foto: Facebook
Marlen Ochoa-Lopezs mamma Raquel Uriostegui pratar med reportrar efter att de misstänkta mördarna åtalats. Foto: ASHLEE REZIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Clarisa Figueroa, 46 åtalas för mord på 19-åriga Marlen Ochoa-Uriostegui. Foto: Chicago Police Department

Gravida 19-åringen Marlen Ochoa-Uriostegui svarade på en annons om att köpa bebiskläder och tog sig till säljarens hem i Chicago. 

Men när hon kom dit mördades hon – och bebisen i hennes mage skars ut ur livmodern. 

Nu åtalas tre personer för inblandning i mordet på 19-åringen, skriver CBS News Chicago.

Marlen Ochoa-Uriostegui från Chicago, illinois i USA, var 19 år gammal och gravid i nionde månaden med sitt andra barn. Den 23 april träffade hon sina vänner i skolan och hon skulle sedan köpa bebiskläder. Men efter skoldagen försvann hon spårlöst. 

Fallet engagerade.

I över tre veckor letade Marlens familj, polisen och flera frivillighetsorganisationer efter henne – tills den brutala sanningen bakom hennes försvinnande nystades upp: 

Marlen hade strypts ihjäl och bebisen hade skurits ut ur hennes livmoder.

Marlen och hennes man har en treårig son och såg fram emot ett tillskott i familjen. Foto: Facebook

46-åring hävdade barnet var hennes

Samma dag som Marlen försvann ringde en 46-årig kvinna, Clarisa Figueroa, larmcentralen. Hon sprang ut och mötte ambulansen med ett blodigt spädbarn i famnen och hävdade att hon nyss fött pojken, som inte andades. 

På sjukhuset startade hon en insamling på internet för att samla in pengar till pojken, som hon skrev var mycket sjuk och troligen inte skulle överleva länge. Hon skrev även att familjen behövde pengar till sjukhuskostnader och begravningen. Hon fick in över 9 000 dollar, motsvarande ungefär 87 000 svenska kronor. 

Men en anonym tipsare sa till polisen att pojken inte var alls var 46-åriga Clarisas. Polisen, som började ana misstankar mot familjen, gjorde ett DNA-test som visade att tipsarens uppgifter stämde. 

Testet visade att bebisen i själva verket var försvunna 19-åringen Marlenes son. 

Under en husrannsakan i onsdags hittades Marlenes kropp i en behållare bakom huset där Clarisa, hennes dotter och pojkvän bodde. Marlene hade strypts till döds och enligt polisen hade bebisen i hennes mage skurits ut. 

– Vi tror att hon mördades och att bebisen med tvång avlägsnades i samband med mordet, säger polisens talesperson Anthony Guglielmi till CBS News

Han beskriver handlingen som en obeskrivlig våldshandling.

Tre från familjen åtalade

Tre personer åtalades på torsdagen för inblandning i Marlens död: Clarisa Figueroa, 46, och hennes dotter Desiree Figueroa, 24, åtalas för mord. Även 46-åringens pojkvän Piotr Bobak, åtalas för att ha försökt dölja brottet.

Desiree Figueroa har erkänt att hon hjälp sin mamma att strypa Marlen med en kabel, skriver CBS News. 

Clarisa Figueroa, 46, och Desiree Figueroa, 24, åtalas för mord. Foto: Chicago Police Department
Piotr Bobak, 40, misstänks för att ha försökt dölja det misstänkta mordet. Foto: Chicago Police Department

Kontakt via Facebook

Enligt polisen kände Clarisa Figueroa och Marlen Ochoa-Uriostegui till varandra sedan tidigare, då var med i samma mammagrupp på Facebook och skrivit till varandra om att byta barnkläder.  

Under flera månader innan mordet hade 46-åriga Clarisa lagt upp bilder på sin Facebook-sida där hon låtsas som att hon är gravid och ska ha barn, på hur familjen gjort i ordning ett barnrum och skrivit till gravida kvinnor.  

Enligt familj till Marlen lockade Clarisa henne till sitt hem genom att erbjuda barnkläder till både bebisen och hennes 3-årige son. 

En minnessida Foto: Facebook

Bebisens läge kritiskt

Marlenes man, Yiovanni Lopez, finns nu vid sin sons sida på sjukhuset. Pojkens tillstånd är så allvarligt att han inte förväntas överleva. 

– Varför gjorde dessa onda människor det här? Hon gjorde ingenting mot dem, hon var en jättegod, fin människa, säger han under ett samtal med pressen på onsdagen, skriver CBS News.