Foto: Läsarbild
 Foto: Läsarbild

Gravida kvinnan vågar inte lämna lägenheten

Publicerad

Den gravida kvinna som i går kväll blev sparkad i magen, och se sitt barn vräkas till marken, mår mycket dåligt.

Hon har av rädsla inte velat lämna sin lägenhet under dagen men har lyckats lämna ett signalement till polisen.

– Det här är ett lågvattenmärke av rang. Vi hoppas verkligen att någon ska känna igen den här konstellationen, säger jourhavande förundersökningsledare, Patrik Zanders, till Expressen.se.

Det var strax efter klockan 20 på midsommaraftonskvällen som polisen fick det första larmet. En gravid kvinna hade överfallits av tre unga män på Själlandsgatan, vid Kista Centrum norr om Stockholm, och de visade ingen hänsyn.

När Expressen.se på lördagseftermiddagen talar med jourhavande förundersökningsledare, Patrik Zanders, har han precis varit i kontakt med den misshandlade kvinnan.

– Hon är väldigt chockad och har inte sovit på hela natten. Hon har heller inte velat lämna sin lägenhet sedan hon kom hem från sjukhuset, säger han.

Enligt polisen mår hon bra rent fysisk. Hon har uppsökt läkare och ska även på återbesök. I nuläget finns det inget som tyder på att barnet har skadats.

Endast en gärningsman

Överfallet började med att en av männen försökte ta hennes mobiltelefon. När hon stretade emot skrek mannen några okvädningsord och sparkade henne sedan i magen. Samme man sparkade även på barnvagnen så att insatsen med barnet lossnade från stommen och slog i marken.

Därefter stal de kvinnans skötväska, med plånbok i, och sprang från platsen.

– Vi uppfattar det i nuläget som att det handlar om en gärningsman och två vittnen. Enligt kvinnans vittnesuppgifter så uppfattade hon de två övriga männen som närmast chockade. De är alltså inte misstänkta men vi vill naturligtvis komma i kontakt med dem i egenskap av vittnen, säger Patrik Zanders.

Polisen ber om hjälp

Under lördagen har kvinnan lämnat ett signalement till polisen. Samtliga tre män såg ut att vara i 17–20-årsåldern.

– Den aktive mannen är en kort kille på 160–165 centimeter. Enligt kvinnan är han väldigt mörk i hyn, men han är troligtvis inte av afrikanskt ursprung. De två övriga männen är inte misstänkta för något brott, utan betraktas av polisen som vittnen.

– Med tanke på karaktären av det här brottet så hoppas vi att folk är extra angelägna om att hjälpa oss att komma i kontakt med de här männen.

 

Rättelse: I en tidigare version fick förundersökningsledaren Patrik Zanders sitt efternamn felstavat.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag