Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gravida kvinnan vågar inte lämna lägenheten

Foto: Läsarbild

Den gravida kvinna som i går kväll blev sparkad i magen, och se sitt barn vräkas till marken, mår mycket dåligt.

Hon har av rädsla inte velat lämna sin lägenhet under dagen men har lyckats lämna ett signalement till polisen.

– Det här är ett lågvattenmärke av rang. Vi hoppas verkligen att någon ska känna igen den här konstellationen, säger jourhavande förundersökningsledare, Patrik Zanders, till Expressen.se.

Tipsa polisen

Har du sett eller hört någonting om händelsen - kontakta polisen på 114 14.

Det var strax efter klockan 20 på midsommaraftonskvällen som polisen fick det första larmet. En gravid kvinna hade överfallits av tre unga män på Själlandsgatan, vid Kista Centrum norr om Stockholm, och de visade ingen hänsyn.

När Expressen.se på lördagseftermiddagen talar med jourhavande förundersökningsledare, Patrik Zanders, har han precis varit i kontakt med den misshandlade kvinnan.

– Hon är väldigt chockad och har inte sovit på hela natten. Hon har heller inte velat lämna sin lägenhet sedan hon kom hem från sjukhuset, säger han.

Enligt polisen mår hon bra rent fysisk. Hon har uppsökt läkare och ska även på återbesök. I nuläget finns det inget som tyder på att barnet har skadats.

Endast en gärningsman

Överfallet började med att en av männen försökte ta hennes mobiltelefon. När hon stretade emot skrek mannen några okvädningsord och sparkade henne sedan i magen. Samme man sparkade även på barnvagnen så att insatsen med barnet lossnade från stommen och slog i marken.

Därefter stal de kvinnans skötväska, med plånbok i, och sprang från platsen.

– Vi uppfattar det i nuläget som att det handlar om en gärningsman och två vittnen. Enligt kvinnans vittnesuppgifter så uppfattade hon de två övriga männen som närmast chockade. De är alltså inte misstänkta men vi vill naturligtvis komma i kontakt med dem i egenskap av vittnen, säger Patrik Zanders.

Polisen ber om hjälp

Under lördagen har kvinnan lämnat ett signalement till polisen. Samtliga tre män såg ut att vara i 17–20-årsåldern.

– Den aktive mannen är en kort kille på 160–165 centimeter. Enligt kvinnan är han väldigt mörk i hyn, men han är troligtvis inte av afrikanskt ursprung. De två övriga männen är inte misstänkta för något brott, utan betraktas av polisen som vittnen.

– Med tanke på karaktären av det här brottet så hoppas vi att folk är extra angelägna om att hjälpa oss att komma i kontakt med de här männen.


Rättelse: I en tidigare version fick förundersökningsledaren Patrik Zanders sitt efternamn felstavat.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.